Pelakon terkenal Hollywood Johnny Depp, 58, baru-baru ini memenangi kes saman fitnah serta dianugerahkan AS$15 juta dalam kes berkenaan terhadap bekas isterinya.

IKLAN

Mahkamah dalam keputusannya bagaimanapun mendapati pelakon francais filem “Pirates of the Caribbean” itu dan Amber Heard, 36, saling bertanggungjawab mengeluarkan kenyataan fitnah antara satu sama lain.

Pampasan sebanyak $15 juta kepada Depp merangkumi AS$10 juta manakala AS$5 juta dolar lagi sebagai ganti rugi punitif.

Menang Kes Saman Fitnah, JOHNNY DEPP Sumbang Hasil Kemenangan Kepada Badan Amal Cetus Inspirasi

Namun yang menarik perhatian Johnny Depp telah membuat keputusan untuk menderma hasil wang kemenangan kesnya itu kepada beberapa badan kebajikan serta amal.

Lima badan amal berbeza itu ialah Make a Film Foundation, The Painted Turtle, Red Feather, Teitaroa Society dan Amazonia Fund Alliance.

Pertubuhan-pertubuhan ini yang memberi manfaat kepada kanak-kanak yang sakit, membantu komuniti orang asli dan membantu memulihara kelestarian pulau masing-masing akan menerima AS$200,000 (RM924,000) daripada bintang Pirates of the Caribbean, lapor CNN.

Asalnya, para juri di Virginia menganugerahkan Depp sebagai ganti rugi pampasan AS$10 juta dan ganti rugi punitif AS$5 juta dolar pada Jun 2022.

IKLAN

Selepas memenangi jes tuntutan mahkamah, Johnny membuat kemunculan semula dalam industry filem apabila muncul di Festival Filem Cannes mempromosikan filem Jeanne Du Barry manakala Amber Heard pula berpindah ke Sepanyol bersama anak perempuannya.

***

IKLAN

Majalah Nona juga ada di Telegram. Mudah nak akses artikel menarik dan video-video terkini di sini. Jemput sertai sekarang –> https://t.me/majalahnona

***

 

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI