ERIN MALEK

Orangnya masih sama, mesra seperti dulu. Berehat dari dunia seni sejak mendirikan rumah tangga dengan bekas pelumba kereta dan anak kepada usahawan empayar MOFAZ, Farriz Fauzy, Erin Malek ketika ditemui Nona baru-baru ini tanpa berselindung mengaku rindu untuk kembali berlakon.

IKLAN

Bagaimana pun hasrat untuk mewarnai dunia seni terpaksa ditangguhkan sementara kerana mahu memberi tumpuan untuk membesarkan dua cahaya mata comel. Jelas Erin, sehingga kini dia masih menerima ‘lamaran’ berlakon dan menolak dua tawaran sebelum ini memandangkan belum ada masa yang sesuai.

Dedahnya, buat sementara waktu dia aktif membuat content dan kempen produk di media sosial di samping masih mencari masa tepat untuk berlakon.

Menantu Usahawan Automatif Ternama, ERIN MALEK Akui Rindu Berlakon & Bakal Buat ‘Comeback’!
Credit Instagram @erinmalek94
Menantu Usahawan Automatif Ternama, ERIN MALEK Akui Rindu Berlakon & Bakal Buat ‘Comeback’!
Credit Instagram @erinmalek94
Menantu Usahawan Automatif Ternama, ERIN MALEK Akui Rindu Berlakon & Bakal Buat ‘Comeback’!
Credit Instagram @erinmalek94

“Acting in TV belum lagi, inshaAllah soon. Alhamdulillah, rezeki tu masih lagi ada cuma nak cari masa yang sesuai agak susah untuk saya sekarang ni. Bagaimana pun jika ada masa yang betul-betul tepat untuk saya kembali berlakon, I’ll be back!”

Teringat lakonan Erin dalam filem Tentang Bulan waktu dia remaja dulu. Malah, Erin juga pernah bergelar juara program realiti Fear Factor.

Mengulas rejim kecantikan dan rutin kecergasan, ibu muda berusia 28 tahun ini tak lokek berkongsi amalan.

“As you grow older dan saya pun dah dekat umur 30 tahun memang dah rasa badan dah lain sedikit. Terutamanya bila melibatkan soal nak turun berat badan yang agak susah. Jadi apa yang saya buat ialah memang dalam kalangan orang rapat tahu yang saya suka workout.

IKLAN

Selain workout, kena jaga makan dengan pengambilan diet sihat. Kadang-kadang ada juga cheat day. Tapi untuk jaga kesihatan dan penampilan kita, perlu makanan sihat, bersenam dan mengeluarkan peluh.”

Menantu Usahawan Automatif Ternama, ERIN MALEK Akui Rindu Berlakon & Bakal Buat ‘Comeback’!
Credit Instagram @erinmalek94
Menantu Usahawan Automatif Ternama, ERIN MALEK Akui Rindu Berlakon & Bakal Buat ‘Comeback’!
Credit Instagram @erinmalek94
Menantu Usahawan Automatif Ternama, ERIN MALEK Akui Rindu Berlakon & Bakal Buat ‘Comeback’!
Credit Instagram @erinmalek94
Menantu Usahawan Automatif Ternama, ERIN MALEK Akui Rindu Berlakon & Bakal Buat ‘Comeback’!
Credit Instagram @erinmalek94

Berkongsi pandangan mengenai pemakaian hijab pula, Erin mendedahkan dia gembira melihat lebih ramai wanita mengenakan tudung dan dalam masa sama mendoakan agar mereka kekal istiqamah dalam penghijrahan tersebut.

IKLAN

“Kita sebagai individu hanya mampu merancang dan selebihnya mendoakan mereka agar berkekalan. Dari segi gaya, bagi saya tak perlu keterlaluan. Cukup dengan sedap mata memandang tak perlu overdressed.

Menantu Usahawan Automatif Ternama, ERIN MALEK Akui Rindu Berlakon & Bakal Buat ‘Comeback’!
Credit Instagram @erinmalek94
Menantu Usahawan Automatif Ternama, ERIN MALEK Akui Rindu Berlakon & Bakal Buat ‘Comeback’!
Credit Instagram @erinmalek94

Especially bila kita dah berhijab ni, untuk kita nak nampak cantik dan selesa memang sangat susah. Apa yang saya boleh nasihatkan, pakailah pakaian yang selesa yang melambangkan imej hijab.”

Erin sah bergelar isteri Farriz Fauzy pada tahun 2014 dan dikurnikan dua orang anak iaitu Mohamed Faliq Mohamed Farriz dan Nur Aisha Mohamed Farriz.