SHUIB & ANAK-ANAK

Sebaik sahaja kerajaan memberi kebenaran rentas negeri, ramai yang mengambil peluang tersebut untuk bercuti bersama keluarga. Tidak kira selebriti mahupun orang biasa, semua memanfaatkan masa terluang di samping yang tersayang selepas hampir dua tahun tidak dibenarkan ke melancong dalam dan luar negara disebabkan pandemik Covid-19.

Baru-baru ini, selebriti yang juga usahawan Bubblebee Shuib Sepahtu tidak ketinggalan membawa anak-anak ‘makan angin’ ke Pulau Langkawi. Melalui perkongsian di laman maya, jelas kelihatan wajah bahagia Shuib sekeluarga. Iyalah, dah lama terperap di rumah.

IKLAN

Antara lokasi yang dilawati Shuib dan anak-anak termasuk di Langkawi Skybridge Cable Car. Selain membawa mereka menikmati pelayaran di pulau lagenda tersebut. Meskipun masing-masing teruja namun ada ketika kelihatan sisi muram si anak.

Barangkali mengenangkan arwah ibu tersayang yang tidak lagi bersama mereka untuk percutian kali ini dan seterusnya.

Salah satu momen yang pastinya menyentuh emosi peminat adalah apabila anak ketiga Siti Sarah dan Shuib, Ariq Matin. Dalam video yang dimuat naik di Instagram arwah Siti Sarah itu, kelihatan Matin membawa tudung ibunya bersama. Sehingga kini video berkenaan meraih hampir 400 ribu tontonan.

Malah, kapsyen yang dikongsikan juga mengundang sebak dalam kalangan pengikut arwah Siti Sarah. “Nak berjalan pun bawa tudung ibu. Alahai Ariq Matin anak manja ibu ni, sekarang dah besar dah jadi abang, pandai jaga adik dah. Asyik heret je tudung arwah ibu ni, sepatutnya launch bulan 8 tapi tak berkesempatan.”

Siti Sarah Raisuddin kembali ke rahmatullah pada 9 Ogos lalu selepas bertarung nyawa akibat jangkitan Covid-19. Arwah menghembuskan nafas terakhir pada jam 5.13 pagi di Hospital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM) Universiti Kebangsaan Malaysia. Pada 6 Ogos, arwah selamat melahirkan bayi lelaki yang juga anak keempat diberi nama Ayash Affan.

IKLAN

Shuib dan Siti Sarah mendirikan rumah tangga pada 2011. Mereka kemudian dikurniakan tiga cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10 tahun, Dzahira Talita Zahra, 8 tahun dan Ariq Matin, 6 tahun.

Uwais
Talita
Matin

Hari ini, tudung keluaran arwah di bawah jenama Loveta edisi terhad yang selama ini tertunda akhirnya dilancarkan. Edisi kali ini dinamakan sebagai Kenangan.

IKLAN

“Tudung ini sepatutnya Loveta akan launch pada bulan Ogos 2021 setelah mengambil masa selama setahun menyimpan design ni di atas sebab-sebab tertentu. Disangkan Ogos 2021 ialah bulan terbaik untuk melancarkan design ini, akan tetapi perancangan Tuhan jauh lebih hebat.

Design ni hasil karyanya, warna kegemarannya, pilihan terbaik dari hatinya. Oleh itu terciptalah… Kenangan.”

Semoga Shuib terus tabah menghadapi hari-hari mendatang di samping anak-anak.

 

Kredit: Instagram Siti Sarah & Shuib Sepahtu