Semakin ramai selebriti lahir daripada media sosial. Salah seorang daripadanya, Naswa Aulia. Pempengaruh berhijab dari negara sebarang ini mempunyai 471 ribu pengikut. Bukan sahaja cantik, dia juga mempunyai suara yang lunak.

IKLAN

Saluran YouTube Naswa Aulia telah disahkan dan mempunyai 341,000 pengikut. Dibina sejak 25 Disember 2017, nama penuh pemilik Naswa Aulia Sabila menghasilkan lagu muka depan dan selawat.

Malah, tidak kurang daripada 28 video kandungan telah dihasilkan oleh saluran youtube miliknya, ini enam fakta mengenai YouTuber Naswa Aulia yang menjadi pujaan remaja di Indonesia.

Seorang Qariah

NASWA AULIA Ikon Wanita Islamik Indonesia, Didik Masyarakat Dengan Alunan Merdu Selawat!

Naswa Aulia ternyata seorang qariah alias pembaca Al-Qur’an. Naswa telah memenangi pertandingan Musabaqah Tilawatil Qur’an Peringkat Kebangsaan ketika di sekolah rendah dan menengah.

Gadis kelahiran Jawa Timur yang lahir pada tanggal 7 Julai 2003 ini ramai diperkatakan dan disenangi netizen. Kandungan video dianggap menarik. Suaranya ketika menyanyi dan berlagu memang merdu.

705 Ribu Pengikut Tiktok

@nswaaulia Udah Istiqomah baca Al Mulk blom? #fyp #fypシ #almulk ♬ suara asli – naswaa – ig:nswaaulia

Populariti Naswa Aulia kemudiannya tersebar di Tiktok, pengikutnya di Tiktok sudah mencecah 694 ribu. Akaun Tiktok @nswaaulia telah menghasilkan lebih dari 60 kandungan video dan berjaya mengumpul lebih 6 juta tanda suka. Netizen memberi respon positif terhadap kandungan video Naswa Aulia.

‘Content’ Pengisian Agama

NASWA AULIA Ikon Wanita Islamik Indonesia, Didik Masyarakat Dengan Alunan Merdu Selawat! NASWA AULIA Ikon Wanita Islamik Indonesia, Didik Masyarakat Dengan Alunan Merdu Selawat!

Diberkati dengan suara merdu Sang Pencipta, Naswa Aulia menyalurkan bakat ini dengan mengeluarkan single berunsur keagamaan berjudul “Irkhamhuma” tahun lalu di saluran YouTube Naswa.

IKLAN

Konsisten berhijab, dia kelihatan anggun berjubah putih dalam klip video “Irkhamhuma.” Tayangan perdana di YouTube pada tahun lalu, klip video itu telah ditonton sebanyak 127 ribu kali.

Jutaan Tontonan Video Muka Depan

Beberapa kali Naswa Aulia memuat naik video muka depan lagu di YouTube dan dibanjiri pujian warga maya. Beberapa video muka depannya malah mengumpul berjuta-juta tontonan.

IKLAN

“Adfaita” misalnya ditonton sebanyak 3.8 juta kali. “Al Miskufah” mendapat 2 juta tontonan. Video muka depan untuk “Ya Hanana” mendapat 1.8 juta tontonan. Satu pencapaian yang menakjubkan.

Tampil Bergaya Di Instagram

NASWA AULIA Ikon Wanita Islamik Indonesia, Didik Masyarakat Dengan Alunan Merdu Selawat!

Selain memuat naik kandungan video muka depan, Naswa Aulia telah berkali-kali memuat naik foto dengan cara yang sopan tetapi tetap anggun. Gaya berpakaiannya dianggap tidak pernah gagal. Muslimah sejati

Sekadar info artikel ini merupakan artikel olahan semula dari HIJABISTA

Sumber: Instagram Naswa Aulia & Liputan6.com

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI