Lucu juga sebenarnya bila tahu rahsia di sebalik keyakinan diri Uyaina Arshad. Walaupun kedengaran pelik, namun Nona percaya mesti ramai wanita di luar sana selesa menjadikan cermin sebagai ‘teman berbicara’ setiap pagi sebelum memulakan hari anda. Tak kiralah sama ada ketika mahu menghadiri temuduga, waktu sedih atau sebagainya… bercakap depan cermin boleh dianggap kebiasaan bagi kebanyakan orang. Mungkin dengan cara itu hati rasa lebih tenang. Sebab itu ramai yang pernah buat!

IKLAN

Memulakan karier dalam bidang komunikasi selepas menjuarai sebuah pertandingan pengacaraan, bakat Uyaina Arshad hari ini dilihat semakin menyerlah. Dengan kepetahan dan sandaran ilmu pengetahuan yang luas, gadis cantik lulusan Ijazah Sarjana Muda Undang-undang ini semakin dikagumi ramai.

Pagi-Pagi Hadap Cermin & Cakap “Aku Cantik!”, UYAINA ARSHAD Dedah Macam Mana Dia Cari Keyakinan Diri!

Mana tidaknya, dari dunia pengacaraan… Uyaina pantas melebar sayap dalam dunia lakonan dan perniagaan menerusi produk stevia iaitu Orivia. Kalau sekadar bergantung kepada rupa paras cantik dan ilmu semata-mata, pasti Uyaina tidak mampu menempa banyak kejayaan dalam bidang yang diceburi. Iyalah, apa gunanya semua itu kalau tiada keyakinan diri.

“Beauty comes in all shapes and sizes. The moment you celebrate your flaws, that’s when you are most beautiful!

Pagi-pagi masa bersiap nak pergi kerja tu, pandang cermin sambil sebut ni, “Aku cantik! Aku cantik! Aku cantik!”

IKLAN

Believe me, you’ll feel more confident with yourself! Cantik luar, cantik dalam, dan pemikiran pun cantik. Baru la betul-betul cantik!”

Pagi-Pagi Hadap Cermin & Cakap “Aku Cantik!”, UYAINA ARSHAD Dedah Macam Mana Dia Cari Keyakinan Diri!
Saat manis setelah dinobatkan Juara Puteri Muslimah Asia 2018

Pagi-Pagi Hadap Cermin & Cakap “Aku Cantik!”, UYAINA ARSHAD Dedah Macam Mana Dia Cari Keyakinan Diri!

IKLAN

Bahkan sejak menjadi Juara Puteri Muslimah Asia 2018, kerjaya Uyaina semakin menyerlah dan namanya laris di persada seni Indonesia. Dia juga diberi kepercayaan untuk mengacarakan program popular, Academy Asia di samping pengacara hebat di sana.

Di Malaysia pula, bakat lakonan Uyaina kian mendapat tempat di hati penonton sejak dia membintangi drama bersiri Lelaki Kiriman Tuhan bersama pelakon wanita handalan, Mira Filzah. Dan yang pasti, kemunculan Uyaina mendapat pujian ramai.

https://www.instagram.com/p/BiiS4IQBNzn/

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI