Setelah sah menjadi suami isteri, bermula tanggungjawab untuk membina dan menjaga mahligai impian yang menjadi dambaan setiap pasangan berumah tangga.

IKLAN

Menjadi suami bukan lah satu tugas yang mudah. Seorang suami juga perlu menggalas amanah untuk menjaga, mendidik dan menyayangi isteri tidak kira masa.

Wanita pula satu makhluk ciptaan Allah yang sangat indah dan istimewa. Namun tidak dinafikan, bukan mudah untuk menjaga dan memahami hati seorang perempuan lagi-lagi apabila sang isteri sarat mengandung dan hormon tidak stabil.

Bantuan sang suami sangat diperlukan oleh isteri pada ketika ketika ini apabila diri mereka tidak stabil dari segi emosi dan fizikal. Masa ini lah suami harus memainkan peranan yang sangat penting apatah lagi jika ini kali pertama isteri hamil.

Ini beberapa tip yang harus sang suami lakukan ketika isteri disahkan hamil.

1. Kalau ini kali pertama isteri hamil, tunjukkan rasa gembira dan bersyukur kerana pengorbanan isteri mengandungkan anak kalian. Bukan mudah ya untuk mengusung perut yang memboyot ke sana ke sini selama 9 bulan.

Pandai ‘Buat’ Pandai Jaga. Isteri HAMIL Kali Pertama, Ini Perkara Yang Suami Harus Lakukan!

IKLAN

2. Bertanya dan sentiasa bertanya. Kalau isteri diam saja tak bercakap satu hari, pasti ada yang tak kena. Cuba tanya apa yang dia mahukan. Mungkin ada mengidam nak makan apa-apa. Maklumlah, wanita hamil ni ada kalanya mengidam yang bukan-bukan. Layan saja apa kemahuannya selagi boleh dituruti.

3. Belailah isteri dengan penuh rasa kasih dan sayang. Buat seperti anda berdua baru jatuh cinta kali pertama. Peluk isteri, cium isteri dan sentiasa berikan pujian. Iya lah, isteri ni risau… “suami aku ni cintakan aku lagi ke?”.

IKLAN

Pandai ‘Buat’ Pandai Jaga. Isteri HAMIL Kali Pertama, Ini Perkara Yang Suami Harus Lakukan!

4. Bantu isteri melakukan kerja-kerja rumah dan tolong isteri memudahkan segala-galanya. Waktu-waktu macam ni la istsri memerlukan seorang ‘hero’ dan ingin bermanja dengan suami. Nanti dah ada anak, tak sempat nak bermanja-manja. Kalau ada masa, teman isteri untuk buat pemeriksaan kandungan di klinik atau hospital.

Pandai ‘Buat’ Pandai Jaga. Isteri HAMIL Kali Pertama, Ini Perkara Yang Suami Harus Lakukan!

5. Wanita yang sedang hamil mempunyai emosi yang tidak stabil dan mudah sensetif. So, pastikan anda sentiasa mengambil berat dengan isteri yang sedang hamil terutamanya pada bulan pertama kehamilan.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI