Saksi 3 zaman berbeza, Tun Dr Mahathir Mohamad yang genap 99 tahun hari ini melihat sendiri perubahan Malaysia – zaman tanah air dijajah, zaman Malaysia bangkit dan zaman negara moden, semua ini berlaku di depan matanya.

IKLAN

Dilahirkan pada 10 Julai 1925, Tun Dr Mahathir meraikan ulang tahun kelahiran ke-99, hari ini. Bagaimanapun, tarikh kelahiran rasmi beliau direkodkan pada 20 Disember 1925 di Kampung Seberang Perak, Alor Setar, Kedah.

Saksi 3 Zaman Berbeza, Tun Dr Mahathir Genap 99 Tahun Hari Ini
Instagram @chedetofficial

 

Saksi 3 Zaman Berbeza, Tun Dr Mahathir Genap 99 Tahun Hari Ini
Instagram @chedetofficial

 

Saksi 3 Zaman Berbeza, Tun Dr Mahathir Genap 99 Tahun Hari Ini
Instagram @chedetofficial

 

Lebih unik, tarikh lahir isteri tersayang, Tun Dr Siti Hasmah Mohamad Ali pula jatuh dua hari selepas sambutan istimewa Tun Dr Mahathir. Tun Dr Siti Hasmah akan menyambut hari lahir yang ke-98 pada Jumaat ini.

Negarawan hebat yang hari ini berusia 99 tahun masih kuat ingatannya. Seperti berjumpa tokoh sejarah, Nona mengimbau kenangan fesyen, makanan dan kerjayanya sepanjang bergelar doktor zaman 50-an.

Jom saksikan imbasan temu bual Nona bersama Tun Dr Mahathir…

IKLAN

TOKOH POLITIK

IKLAN

He’s a walking encyclopedia, our living legend. Negarawan ini merupakan Perdana Menteri keempat Malaysia dan menyandang jawatan itu untuk tempoh yang paling lama dalam sejarah Malaysia dan Asia Tenggara, iaitu 22 tahun dari tahun 1981 hingga 2003. Pada 2018, Dr. Mahathir dilantik sekali lagi dilantik sebagai Perdana Menteri ketujuh.

Sebelum ini, Dr. Mahathir berkongsi rahsia beliau dalam memastikan tahap kesihatan diri sentiasa berada para paras maksimum dengan bersederhana dalam pengambilan makanan serta melakukan senaman.

Hasil perkahwinan Dr. Mahathir dan Dr. Siti Hasmah, pasangan tersebut dikurniakan tujuh cahaya mata.

Artikel berkaitan: https://www.nona.my/paling-mencabar-nak-handle-emosi-anak-betty-banafe-matang-lalui-fasa-ibu-tunggal/

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI