Gelang merupakan aksesori pelengkap yang mampu memberi penampilan yang lebih menawan buat wanita. Terdapat banyak jenis atau model unik dan menarik yang boleh dijadikan pilihan hati. Namun, ada sesetengah wanita hanya mementingkan kecantikan gelang itu tanpa memikirkan ia sesuai dengan bentuk tangan mahupun personaliti. Berikut merupakan tip untuk memilih gelang yang tepat dan sempurna!

IKLAN

UKURAN TANGAN

Sebelum Memilih GELANG TANGAN, Ketahui Ukuran Tangan Terlebih Dahulu!

Perkara paling utama dalam memilih gelang yang sesuai ialah memperhatikan ukuran tangan anda terlebih dahulu. Pilihlah gelang yang sesuai dengan bentuk pergelangan tangan. Anda perlu mencuba gelang tersebut agar ia tampak sesuai dan padan dengan bentuk tangan dan personaliti. Jangan memilih gelang yang terlalu longgar atau terlalu ketat buat tangan anda.

GAYA HIDUP

Sebelum Memilih GELANG TANGAN, Ketahui Ukuran Tangan Terlebih Dahulu!

Sesuaikan gelang yang dipilih dengan gaya hidup anda. Contohnya, jika aktiviti harian anda lebih santai dan menenangkan, anda boleh menggayakan gelang yang diberi sentuhan feminin seperti gelang yang diperbuat daripada manik ataupun mutiara. Sekiranya aktiviti anda lebih aktif dan lasak, gelang yang diperbuat daripada metal mahupun kulit cukup sempurna buat anda.

IKLAN

MATERIAL PILIHAN

Sebelum Memilih GELANG TANGAN, Ketahui Ukuran Tangan Terlebih Dahulu!

IKLAN

Gelang boelh didapati dalam pelbagai jenis bahan dan material. Anda boleh memilih gelang mengikut citarasa anda samada gelang yang diperbuat daripada emas, perak, manik, kristal, mutiara dan lain-lain lagi. Jika anda sukakan gaya mewah, anda boleh memilih gelang yang diperbuat daripada emas dan perak. Selain menunjang penampilan yang lebih menawan, gelang yang diperbuat daripada bahan ini mempunyai nilai yang cukup tinggi.

HARGA

Sebelum Memilih GELANG TANGAN, Ketahui Ukuran Tangan Terlebih Dahulu!

Gelang yang mahal tidak bererti ia mempunyai kualiti yang tinggi. Anda dinasihatkan memilih gelang yang mempunyai kualiti yang tinggi agar mendapat kepuasan saat memakainya. Selain itu, pilih harga gelang mengikut kemampuan anda. Jangan membeli gelang keranai trend semata-mata. Apa yang lebih utama ialah ia tampak sesuai dan sempurnadi pergelangan tangan anda.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI