Bagi mengiktiraf dan menghargai para usahawan tempatan khususnya pemain industri Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS) di Malaysia, Sinar Harian buat julung kalinya memperkenalkan Bisnes Sinar Harian Awards (BISA).

IKLAN

Ketua Pemasaran & Penjenamaan Grup Sinar Karangkraf, Grup Sinar Karangkraf, Nik Justin Nik Mohd Ariffin berkata, sebanyak 10 anugerah utama dan pelbagai lagi kategori anugerah menjadi pilihan Sinar Harian untuk usahawan termasuk golongan perusahaan mikro, kecil dan sederhana.

Menurutnya, penyertaan BISA terbuka kepada semua perniagaan berdaftar di Malaysia menerusi pelbagai kategori yang menjadi pilihan akhbar ini bagi mengiktiraf jenama kreatif, agensi, kepakaran, perkhidmatan dan lain-lain lagi.

Sinar Harian Perkenal Anugerah BISA, Iktiraf Golongan Usahawan Pelbagai Kategori & Bidang
Nik Justin Nik Mohd Ariffin

 

“BISA merupakan sebuah anugerah yang julung kali diperkenalkan Sinar Harian yang signifikan dan khusus untuk memberikan penghargaan serta pengiktirafan kepada para usahawan mikro kecil di negara ini.

Keutamaan kami adalah mengetengahkan golongan usahawan yang telah berjaya memberikan impak besar kepada pemerkasaan dan kemampanan ekonomi komuniti di Malaysia.” Nik Justin 

 

Jelas Nik Justin, menjadi tanggungjawab Sinar Harian sebagai akhbar nombor 1 paling dipercayai dan diyakini di negara ini mewujudkan satu pentas yang mengiktiraf golongan usahawan dalam satu majlis berprestij.

“Bermula Februari 2023, BISA diangkat sebagai acara tahunan selepas lebih 16 tahun menjadi media pilihan dan rujukan utama rakyat Malaysia.

IKLAN

Kita mahu menonjolkan usahawan yang menyumbang kepada kemajuan ekosistem perniagaan di negara ini agar terus berkembang maju dan kekal mampan.” Nik Justin

Sinar Harian Perkenal Anugerah BISA, Iktiraf Golongan Usahawan Pelbagai Kategori & Bidang

 

IKLAN

Beliau berkata, apa yang membezakan BISA berbanding anugerah sedia ada yang lain ialah setiap kategori yang ditampilkan dipilih sendiri oleh Sinar Harian bersama panel juri khas dan pemain industri.

Tambahnya, antara anugerah yang dipertandingkan termasuklah kategori usahawan pelbagai sektor antaranya pertanian, elektronik, fesyen, pelancongan dan banyak lagi.

“Proses pemilihan telah pun bermula dan kemuncak malam gala penganugerahan akan diadakan di sebuah hotel pada 23 Februari 2023.

Menerusi majlis berprestij ini, BISA menerusi Sinar Harian membawa objektif utama menyokong usahawan yang membina perniagaan dari bawah hingga mereka mampu menyumbang kepada ekonomi setempat termasuklah peluang pekerjaan kepada komuniti.” Nik Justin

Untuk maklumat lanjut mengenai BISA dan penyertaan, layari web (klik sini) atau e-mel: bisaward@sinarharian.com.my.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI