Penghijrahan selebriti jelita, Diana Amir memang benar-benar memberi inspirasi kepada semua. Kini tampil berniqab, niat ibu kepada tiga orang cahaya mata ini tidak lain tidak bukan hanyalah untuk mendapatkan keredaan Allah sahaja.

IKLAN

Mengambil keputusan berhijab membuatkan Diana memahami bahawa kematian sangat hampir dengan dirinya, apatah lagi mengenakan niqab adalah satu perkara yang tidak terlintas di kotak fikiran selama ini.

Selamat Tinggal Dunia Seni

 

Tinggalkan ‘Dunia Seni’ Keputusan Tepat! Diana Amir Akui Imej ‘Wanita Muslimah’ Buat Dirinya Dekat Pada Allah Tinggalkan ‘Dunia Seni’ Keputusan Tepat! Diana Amir Akui Imej ‘Wanita Muslimah’ Buat Dirinya Dekat Pada Allah

Menurut Diana, dia tidak berniat untuk membuat penampilan di kaca TV, malah nekad ucapkan selamat tinggal dunia seni. Jelasnya dia mahu lebih fokus dengan dirinya sahaja.

“Saya nak berhenti daripada muncul di khalayak ramai. Saya nak fokus pada diri saya, nak fokus pada betul-betul ikhlaskan diri saya mencari agama kerana Allah.

“Saya rasa ini satu fasa untuk saya, untuk diri saya nak dekatkan diri pada Allah SWT. Jadi saya cuma mengharapkan semua orang doakanlah. Maksudnya, saya mahu berada dalam kalangan muslimat sahaja.

“Bagaimanapun yang pentingnya saya tidak melanggar syarak dan yang paling penting sekali hati saya melakukan apa-apa sahaja bukan hanya berniqab tapi ibadah yang lain ikhlas lillahi ta’ala dan semoga mendapat rahmat Allah,” ujar pelakon Strawberi Cinta itu.

Istiqamah Jadi Lebih Mudah, Jika Fahami Konsep ‘Hikmah’

Tinggalkan ‘Dunia Seni’ Keputusan Tepat! Diana Amir Akui Imej ‘Wanita Muslimah’ Buat Dirinya Dekat Pada Allah Tinggalkan ‘Dunia Seni’ Keputusan Tepat! Diana Amir Akui Imej ‘Wanita Muslimah’ Buat Dirinya Dekat Pada Allah Tinggalkan ‘Dunia Seni’ Keputusan Tepat! Diana Amir Akui Imej ‘Wanita Muslimah’ Buat Dirinya Dekat Pada Allah

IKLAN

Ditanya mengenai perjalanan untuk istiqamah, Diana menjelaskan bahawa kita haruslah mencari hikmah dalam setiap tindakan yang dilakukan agar segalanya terasa dipermudahkan olehNya.

“Perjalanan untuk istiqamah itu saya rasa paling penting untuk semua orang adalah dia. Kalau niat dia kerana Allah, insyaAllah pastinya kita berjalan kepada Allah, Allah akan ‘berlari’ nak membantu kita. Nak dekatkan diri kita kepada Allah SWT.

“Jadi, saya rasa kita sebagai hamba Allah yang banyak kekurangan ini haruslah bersangka baik dengan Allah. Jadi apa saja yang kita buat, kita kena cari apa kebaikan di sebaliknya.

IKLAN

“Kalau kita dapat yang buruk-buruk, kita akan rasa susah. Kita akan rasa banyak cabarannya. Tapi kalau kita nak istiqamah, cari apa hikmahnya yang kita akan dapat. Itu akan mudahkannya. InsyaAllah,” kata Diana.

Sekadar info, artikel ini merupakan artikel olahan semula dari Majalah Hijabista

Sumber: Instagram Diana Amir

Majalah Nona ada juga di Telegram. Mudah nak akses artikel menarik dan video-video terkini di sini. Follow kami sekarang di SINI!

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI