Kata orang, seseorang wanita itu tampak lebih manis bila mengenakan tudung bawal. Betul ke? Hehe, terpulanglah pada citarasa masing-masing, yang penting apa jua fesyen yang digayakan haruslah menutup aurat selari dengan kehendak agama.

IKLAN

Bagi penyanyi terkenal, Wany Hasrita, dia juga lebih senang mengenakan tudung bawal berbanding selendang.

Cara Wany ‘Maintain Awning’ Sepanjang Hari!

WANY HASRITA Kongsi Tip Gayakan Bawal, Agar Wanita Tak ‘Moody’ ‘Bila Awning Tudung Tak Jadi! WANY HASRITA Kongsi Tip Gayakan Bawal, Agar Wanita Tak ‘Moody’ ‘Bila Awning Tudung Tak Jadi!

Sempat bertanya caranya mengekalkan ‘awning’ tudung sepanjang hari, pelantun lagu Pedas itu ternyata ada jawapannya yang tersendiri.

“Berdoa je. Itu je boleh! (ketawa) Dan selain daripada itu, of course boleh spray (hijab starch) tapi saya tak berapa suka menggunakannya kerana ia akan membuatkan tudung menjadi terlalu keras.”

“Kita harus pandailah menggunakannya. Tapi yang paling normal adalah dengan berserah. Hari ini kalau tudung okay, okay. Kalau tidak reda sahajalah. ”

WANY HASRITA Kongsi Tip Gayakan Bawal, Agar Wanita Tak ‘Moody’ ‘Bila Awning Tudung Tak Jadi! WANY HASRITA Kongsi Tip Gayakan Bawal, Agar Wanita Tak ‘Moody’ ‘Bila Awning Tudung Tak Jadi! WANY HASRITA Kongsi Tip Gayakan Bawal, Agar Wanita Tak ‘Moody’ ‘Bila Awning Tudung Tak Jadi!

IKLAN

Teringat dulu waktu zaman sekolah ada yang siap masukkan plastik ke dalam tudung supaya terletak cantik.

Boleh ’emo’ seharian tau kalau tudung tak menjadi! Jadi yang mana sailihan anda? Bawal atau selendang?

IKLAN

Sekadar info, artikel ini merupakan artikel olahan semula dari HIJABISTA

Majalah Nona ada juga di Telegram. Mudah nak akses artikel menarik dan video-video terkini di sini. Follow kami sekarang di SINI!

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI