Ibarat sudah lengkap kehidupan umat Islam apabila di undang oleh Allah SWT untuk menunaikan Rukun Islam kelima, iaitu menunaikan haji di Mekah. Menghadirkan diri ke tanah suci ini menjadi idaman setiap makhluk yang menjadikan Islam sebagai pedoman hidup. Tidak kira pangkat, darjat, warna kulit dan gender, seluruh umat Islam akan berkumpul di Mekah untuk melaksanakan Rukun Haji.

Kita dikhabarkan bahawa cuaca di Mekah dilanda dengan ribut pasir dan syukur apabila pihak Tabung Haji telah memaklumkan bahawa semua jemaah dari Malaysia selamat dan sudah berada di Padang Arafah. Beberapa personaliti terkenal tanah air yang beruntung ‘mendapat jemputan’ untuk menunaikan ibadah haji. Dititipkan doa buat semua jemaah haji kita dalam keadaan sihat dan mendapat haji yang mabrur. Di antara personaliti yang sedang berada di sana pada tahun ini adalah;

IKLAN

Fouziah Gous & Suami

7 Personaliti Terkenal Tanah Air Sedang Mengerjakan Rukun Islam Kelima

foto: Instagram @fouziahgous

•Assalamualaikum wbt السلام عليكم • Syukur Alhamdulillah, saya Fouziah Gous & Zhafran Yusof, dengan penuh takzim ingin memaklumkan bahawa kami berdua akan menunaikan Fardhu Haji (1439H) dan akan berlepas ke Tanah Suci ???pada *Khamis 16 Ogos 2018* Di kesempatan ini, kami menyusun ??sepuluh jari memohon ampun dan maaf di atas segala kesalahan & kekhilafan yang secara sengaja atau tidak sengaja kami lakukan di sepanjang persahabatan / perkenalan kita. Mohon dihalalkan makan minum saya dan segala hutang, jika ada. Doakan kesihatan dan keselamatan kami sentiasa terpelihara sepanjang ibadah haji nanti. Terima kasih.
Ikhlas dari kami :
☘*Zhafran Yusof*
☘*Fouziah Gous*
#zhafouhaji

Betty Banafe

https://www.instagram.com/p/Bmr9zJHn7JH/?hl=en&taken-by=bettybanafe

Ady Putra & isteri

7 Personaliti Terkenal Tanah Air Sedang Mengerjakan Rukun Islam Kelima

foto: Instagram @adpadiputra

Salam Jumaat, kami adalah Hamba, Hamba pada Allah, kami tak Kaya, walau Di HINA orang KAYA, ALLAH tu Maha KAYA dan Maha MELIHAT.
#taatpadayangsatu
#adpwithummah
#hajj2018

Prof Muhaya Mohamad

IKLAN

https://www.instagram.com/p/BmpeqlsnfiG/?hl=en&taken-by=profmuhaya

Shah Slam

7 Personaliti Terkenal Tanah Air Sedang Mengerjakan Rukun Islam Kelima

foto: Instagram @hashridz

IKLAN

Alhamdulillah my brother @shahslam_ has been invited by Allah to do his 5th pillar of Islam. Indeed what an honour and privilege, so happy to be able to send him off. May you have a Mabrur Haji and your journey an unforgettable one. #TuanHajiShahSlam #BFF

Dr Sheikh Muszaphar Shukor

https://www.instagram.com/p/BmqouC4B6JS/?hl=en&taken-by=drsheikhmuszaphar

Norlia Ghani

7 Personaliti Terkenal Tanah Air Sedang Mengerjakan Rukun Islam Kelima

foto: Instagram @norliaghani

“Bersama bekas MB Selangor YB DS. Khir Toyo yang bersama mengerjakan Haji”.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI