KDYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong berkenan menzahirkan ucapan setinggi-setinggi tahniah kepada Presiden Perancis Emmanuel Macron atas kejayaan pasukan bola sepak Perancis melayakkan diri ke perlawanan akhir Piala Dunia FIFA Qatar 2022.

IKLAN

AGONG Zahir Ucapan Tahniah Kepada Presiden Perancis Setelah Layak Ke Final Piala Dunia FIFA Qatar 2022Memetik perkongsian di Instagram Istana Negara, Seri Paduka Baginda berkenan berangkat menyaksikan perlawanan separuh akhir Piala Dunia FIFA Qatar 2022 antara Perancis dan Maghribi di Stadium Al Bayt, Doha pada semalam. Turut hadir menyaksikan perlawanan tersebut yang memihak kepada Perancis dengan keputusan 2 – 0, Emmanuel Macron.

AGONG Zahir Ucapan Tahniah Kepada Presiden Perancis Setelah Layak Ke Final Piala Dunia FIFA Qatar 2022Seri Paduka Baginda kini dalam rangka lawatan khas ke Qatar selama enam hari yang bermula pada 13 Disember lalu. Lawatan khas ini adalah atas persilaan peribadi Yang Mulia Emir Qatar Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani sempena temasya bola sepak Piala Dunia FIFA Qatar 2022.

AGONG Zahir Ucapan Tahniah Kepada Presiden Perancis Setelah Layak Ke Final Piala Dunia FIFA Qatar 2022Seri Paduka Baginda turut dijadualkan menerima menghadap beberapa pemimpin Kerajaan Qatar dan berangkat menghadiri majlis santapan bersama rakyat Malaysia di Qatar dalam rangka lawatan khas ini.

LAWATAN KE BALADNA FOOD INDUSTRIES
Baru-baru ini, Seri Paduka Baginda berkenan untuk melawat Baladna Food Industries yang merupakan antara syarikat pengeluar produk tenusu terbesar di rantau Asia Barat, di Doha, Qatar.

AGONG Zahir Ucapan Tahniah Kepada Presiden Perancis Setelah Layak Ke Final Piala Dunia FIFA Qatar 2022Turut berangkat DYTM Tuanku Syed Faizuddin Putra Ibni Tuanku Syed Sirajuddin Jamalullail. Hadir sama, Duta Besar Malaysia ke Qatar Tuan Yang Terutama Zamshari Shaharan.

IKLAN

Keberangkatan tiba Seri Paduka Baginda disambut Pengarah Urusan Baladna Food Industries Ramez Al Khayyat dan barisan pengurusan tertinggi syarikat tersebut.

AGONG Zahir Ucapan Tahniah Kepada Presiden Perancis Setelah Layak Ke Final Piala Dunia FIFA Qatar 2022Sejurus ketibaan Seri Paduka Baginda menerima persembahan taklimat oleh Ramez Al Khayyat berkenaan pengoperasian syarikat Baladna Food Industries. Seri Paduka Baginda turut berkenan meluangkan masa meninjau sekitar kawasan syarikat tersebut.

IKLAN

AGONG Zahir Ucapan Tahniah Kepada Presiden Perancis Setelah Layak Ke Final Piala Dunia FIFA Qatar 2022
AGONG Zahir Ucapan Tahniah Kepada Presiden Perancis Setelah Layak Ke Final Piala Dunia FIFA Qatar 2022Baladna Food Industries merupakan salah satu syarikat pengeluar produk tenusu terbesar di rantau Asia Barat yang berkeluasan 2.6 juta meter persegi dan mempunyai 24,000 ekor lembu tenusu.

AGONG Zahir Ucapan Tahniah Kepada Presiden Perancis Setelah Layak Ke Final Piala Dunia FIFA Qatar 2022Lawatan ke Baladna Food Industries adalah antara aktiviti dalam rangka lawatan khas Seri Paduka Baginda selama enam hari ke Qatar yang bermula pada 13 Disember lalu. Seri Paduka Baginda dijadualkan berangkat tiba di tanah air pada 19 Disember 2022.

Kredit Foto: Instagram Istana Negara

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI