Ibu mana yang tidak gembira selepas melalui proses melahirkan anak. Melihat wajah comel bayi saat selepas melahirkan adalah momen terindah buat si ibu. Datin Niena Baharun mungkin juga begitu, apabila baharu melahirkan anak keduanya bulan lalu.

IKLAN
Foto: Instagram @nienabaharun.nb
Foto: Instagram @nienabaharun.nb

Paling membahagiakan buat Datin Niena apabila bayi yang baru dilahirkannya itu berkongsi tarikh lahir dengan anak sulungnya, Adiel Mikael. Si abang lahir pada 24 Oktober 2018 manakala si adik pula lahir pada 24 Oktober 2020.

Foto: Instagram @nienabaharun.nb

Berita itu telah dikongsi sendiri Datin Niena di laman media sosialnya. “Syukur Alhamdulillah! Allah Maha Pengatur. Pada tarikh yang sama, tempat yang sama dan doktor yang sama. Our little girl is born, 24.10.2020,” tulis Datin Niena.

Foto: Instagram @nienabaharun.nb

Pelakon yang popular melalui drama Jangan Benci Cintaku ini bersama suaminya, Dato’ Aliff Firdaus Abdul Hadim, kini telah memiliki sepasang anak. Nampaknya, tahun ini Adiel Mikael sambut hari lahir di hospital saja. Tahun depan boleh lah sambut ulang tahun kelahiran sama-sama dengan adik perempuannya.

Foto: Instagram @nienabaharun.nb
Foto: Instagram @nienabaharun.nb

Terusik tatkala membaca coretan wanita yang berusia 27 tahun ini mengucapkan ucapan hari jadi kepada anak sulungnya saat dirinya diusung ke bilik pembedahan untuk proses kelahiran anak keduanya. “You will always hold a special place in my heart because you are my first-born son.

Foto: Instagram @nienabaharun.nb
Foto: Instagram @nienabaharun.nb

I swear to love you with all my heart. Thank you for giving me the wonderful opportunity to be your mother. Happy birthday Adiel Mikael. Mommy on the way masuk bilik OT dah, doakan semoga dipermudahkan dan selamat semuaNya,” tulisan Datin Niena ditujukan kepada Adiel Mikael.

IKLAN
Tetap cantik walau baru sebulan berpantang. Keluar untuk check-up kali pertama untuk anak keduanya. Foto: Instagram @nienabaharun.nb

Anak sulung Datin Niena ini memang sangat comel. Dah lah tu, Adiel Mikael ni suka tersenyum, memang boleh cair tengok senyumannya. Geram tengok telatah dia! Tak sabar nak tengok puteri kesayangan Datin Niena nanti.

IKLAN
Foto: Instagram @nienabaharun.nb
Foto: Instagram @nienabaharun.nb

Menjadi selebriti sudah tentu kehidupan Datin Niena menjadi tumpuan masyarakat. Penampilan Datin Niena juga sering diperhatikan oleh peminatnya. “Dari segi fesyen, saya seorang yang sangat simple. Memandangkan saya seorang yang berhijab, saya perlu lebih berhati-hati dalam pemilihan pakaian.

Foto: Instagram @nienabaharun.nb

Saya akan pakai baju yang selesa dan memudahkan pergerakan. Lebih-lebih lagi saya sudah mempunyai anak, jadi pakaian perlu praktikal. Namun, jika mood nak berfesyen itu sampai contohnya, seperti mahu menghadiri majlis atau event, saya akan lebih fokus untuk pakaian yang perlu dipakai,” kata Datin Niena sewaktu ditemu bual untuk ruangan Tetamu VIP Majalah Nona.