SHILPA SHETTY

Terkedu tengok rumah banglo mewah milik selebriti Bollywood, Shilpa Shetty Kundra. Tidak ubah seperti istana! Tidak hanya memiliki keluasan yang mengagumkan, siling rumah jelitawan ini juga direka hingga mencecah setinggi 14 kaki bertujuan mencipta gambaran luas dan besar bak mahligai.

Paling menarik, rumah agam ini mempunyai pemandangan laut dan terletak di pesisir pantai Juhu di Mumbai, India! Bayangkan, tiap hari dapat menghirup udara segar dan menikmati tiupan angin laut yang nyaman.

IKLAN

Dalam kalangan peminat Bollywood, kekayaan yang dimiliki Shilpa Shetty bukan lagi perkara asing. Suami tersayang iaitu Raj Kundra merupakan usahawan kelahiran British yang menjalankan pelbagai pelaburan termasuk kelab kriket dan seni bela diri. Raj mengahwini Shilpa pada tahun 2009 dan sepanjang 12 tahun melayari rumah tangga, mereka dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Viann Raj Kundra yang kini berusia 9 tahun.

Teringin untuk mempunyai anak lagi, pasangan romantis ini menerima kehadiran bayi perempuan Samisha Raj Kundra pada 15 Februari 2020 menerusi kehamilan ibu tumpang. Ini kerana Shilpa berdepan masalah untuk hamil dan pernah beberapa kali mengalami keguguran.

Kisah rumah agam Shilpa Shetty dan suami mula menjadi bualan apabila aktres ini kerap memuatnaik video dan aktivitinya bersenam di rumah. Melalui perkongsian tersebut, ramai
yang menyedari kemewahan rumah figura ini.

Menghadap Laut Arab, segala hiasan dan dekorasi kediaman menggabungkan elemen glamor dan moden kontemporari mewah ilham Shilpa sendiri. Malah mereka turut menggelarkan kediaman ini sebagai Kinara.

IKLAN

Saat melangkah masuk Kinara, rona-rona semula jadi seperti coklat, krim dan hitam melatari segenap sudut kediaman. Tidak ketinggalan, seni bina India yang dipadankan bersama pemilihan perabot moden menjadi titik tumpuan di dalam rumah. Antara ruang yang ada di dalam banglo mewah ini termasuklah gimnasium yang lengkap dengan peralatan senaman terkini, sudut bar, ruang makan, kuil dan landskap taman yang cantik serta luas.

Melihat cita rasa Shilpa, wanita berusia 45 tahun ini jelas membuktikan minatnya yang cukup menggemari hiasan seperti arca dan struktur. Misalnya, di ruang tamu rumah terdapat arca seekor kuda. Sementara di taman, tempat kebiasaannya dia bersenam dan melakukan yoga pula mempunyai struktur patung Buddha.

IKLAN

Di dalam gym rumahnya

Mengintai kehidupan mewah pasangan ini, Raj Kundra dilaporkan memiliki 4 buah rumah agam lagi di London, Dubai dan India. Pada tahun 2010 ketika sambutan ulang tahun perkahwinan pertama, Shilpa menerima hadiah sebuah apartment di bangunan tertinggi di dunia, Burj Khalifa namun ia kemudiannya dijual pada tahun 2015.

Pada hari lahir Shilpa yang ke-35 pula, suami tercinta sekali lagi menghadiahkan rumah kepadanya dan kali ini ia merupakan sebuat unit penthouse di London. Selain mempunyai aset hartanah, mereka juga memiliki koleksi kereta mewah antaranya Mercedes Benz, Audi, Ferrari dan Lamborghini.

 

Kredit foto: Instagram Shilpa Shetty