Alam rumah tangga memang mencabar. Bak kata orang, seperti mengemudi bahtera di tengah lautan. Ada masa ditimpa gelombang ganas dan ada ketika pula berlayar dengan cukup tenang. Begitu juga sikap suami mahupun isteri yang tidak menentu emosinya. Kadang kala mereka jadi pasangan yang romantik dan penyayang tapi ada masa  boleh jadi sebaliknya pula.

IKLAN

Walau ‘sekeras’ mana pun sikap suami, isteri perlu bijak mengatasi amarah mereka. Iyalah, jika sama-sama ‘berangin’ dan tidak mahu mengalah macam mana hendak dapat kata sepakat. Jadi isteri harus bertindak memainkan peranan. Bukan bererti anda lemah dan lelaki boleh melakukan apa saja tetapi kesediaan isteri merendahkan ego dan meredakan keadaan inilah yang berkuasa meleburkan hati sang suami.

Ustazah Norhafizah Musa ~ Baru Nak Romantik Suami Jerkah Kita Nak Buat Camne Puan2

Ustazah Norhafizah Musa ~ Baru Nak Romantik Suami Jerkah Kita Nak Buat Camne Puan2

Posted by Ustazah Norhafizah Musa on Saturday, 13 January 2018

Tak percaya? Pakar motivasi, Ustazah Norhafizah Musa sendiri membongkar teknik berkesan untuk diamalkan isteri jika berdepan situasi berkenaan. Menurut Ustazah Norhafizah dalam salah satu siri ceramahnya berkata isteri perlu penuhkan diri mereka dengan sifat sabar selain meminta pertolongan dari Allah SWT.

“Elok kita niat macam tu ada je ujian. Kita nak jadi romantik ni tiba-tiba suami tunggu di rumah, kita balik je cakap lembut suami dah tinggi suara. Nak kekal tak suara lembut tu lepas kena sergah. Itu latihan, kena sabar. Teruskan latihan bertutur lembut.

Baru Nak Romantik Dah Kena Jerkah! Mujur USTAZAH NORHAFIZAH Ajar Cara Redakan Amarah Suami!

Pandai-pandai jadikan situasi itu tak tegang. Kita dalam rumahtangga kena ada tiga segi, minyak , air dan api. Suami pilih jadi api, kita jangan jadi minyak. Kalau kita jadi api, minta suami jadi air.

IKLAN

Cakap kepada suami awal-awal, “Kalau saya marah-marah, abang janganlah jadi minyak. Lagilah teruk rumah tangga kita. Tolonglah saya.”

Ada masa-masa kita tak boleh control diri kita kan? Bila suami jadi api, jangan kita jadi minyak. Nanti terbakar rumah tangga. Isteri kena jadi air. Inshaallah tak berlarutan.

IKLAN

Itu latihan. Sebab itu benda ini perlu dilihat dengan sangat profesional. Kita diberikan amanah hati, nak bawa balik pun bertemu Allah, nak bawa hati yang luhur. Jagalah tauhid, hati yang paling dalam agar kita benar-benar mentauhidkan Allah. Yakni tak ada lain selain daripada Allah.”

Amalan Doa & Surah Untuk Melembutkan Hati Pasangan dan Anak-Anak

Baru Nak Romantik Dah Kena Jerkah! Mujur USTAZAH NORHAFIZAH Ajar Cara Redakan Amarah Suami!

 

  • Amalkan baca zikir Al-Latiff
  • Dibaca 19 kali dan niat agar Allah melembutkan hati pasangan atau anak-anak, jadi hamba yang soleh dan berbaik-baik sesama muslim.
Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI