Kejadian banjir yang menimpa penduduk Shah Alam dan Klang beberapa hari lepas, rupanya turut dialami sendiri oleh penyanyi popular Misha Omar usai membuat persembahan di PWTC (kini World Trade Centre Kuala Lumpur).

IKLAN

Dalam pertemuan terbaharu, wanita jelita berusia 39 tahun ini sempat bercerita detik-detik cemas yang menimpa dirinya, kakak serta anak-anak pada waktu yang sama air melimpah tinggi di Lembah Klang.

Walaupun berasal dari Pantai Timur yang kerap berlaku musibah banjir, namun peristiwa mencemaskan hingga terpaksa menyelamatkan diri ini terpahat sebagai pengalaman pertama buat ibu kepada Adam dan Idris itu.

“Selepas membuat persembahan untuk Anugerah Drama Sangat tu, saya balik ke hotel kerana anak-anak saya semua ada di sana.

Basement Parking Dah Banjir, Misha Omar Cemas Tinggalkan Hotel Lepas Live Show!
Misha Omar

 

Jadi bila saya tengok TV, tiba-tiba terputus siaran dan masuk (digantikan) The Sherry Show masa tu. Saya pun hubungi krew produksi dan katanya perlu dihentikan sebab air dah naik di basement.” Misha Omar

Misha yang ditemui semasa pelancaran program amal makan malam ‘Bunga-Bunga Cinta Misha Omar, Charity & Fundraising Gala Dinner’ yang bakal diadakan pada 19 Februari 2022 di Hotel Royale Chulan Kuala Lumpur turut kelihatan prihatin dengan nasib yang menimpa mangsa banjir yang terkesan.

Susulan kes tersebut, Misha bersama ahli keluarga bergegas menyelamatkan diri, tinggalkan hotel dan bergerak pulang ke rumah.

Cemas redah banjir dengan high heels 3 inci, jom tonton cerita sebenar dari mulut Misha Omar sendiri…

IKLAN

 

Program amal ‘Bunga-Bunga Cinta Misha Omar’ ini berkonsepkan Black Tie dan bakal menampilkan Misha Omar secara eksklusif. Malam tersebut diserikan juga dengan kemunculan artis undangan dari Akademi Fantasia iaitu Dafi dan Zarol Zarif untuk persembahan yang berdurasi dua jam untuk ketiga-tiga penyanyi tersebut.

IKLAN

Kata Misha, tujuan utama program amal ini ialah untuk mengutip dana bagi membuat sumbangan kepada beberapa yayasan kebajikan, bagi menyalurkan bantuan kepada mereka yang kurang bernasib baik, kebajikan anak-anak yatim, bantuan kemasyarakatan dan juga modal insan. Sumbangan dan dana akan disalurkan kepada Persatuan Kebajikan Semerah Padi.

Sumbangan dan dana juga turut diberikan kepada pihak Persatuan Penyanyi, Pemuzik, Penulis Lagu Tanah Air (PAPITA) dengan bantuan presidennya, Datuk Malek Ridzuan untuk diagihkan kepada anak-anak seni yang memerlukan.

Selain itu, ekoran banjir yang melanda beberapa kawasan di Malaysia, pihak penganjur juga berhasrat untuk menghulurkan bantuan daripada dana dan sumbangan kepada mangsa-mangsa yang terlibat.

Kami di Majalah Nona mendoakan agar semua mangsa banjir terus bersabar, dipermudahkan urusan dan digantikan rezeki yang lebih baik lagi pada masa depan, insyaAllah.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI