Hanya kerana hendak selalu nampak cantik, Jessica Simpson sanggup berbelanja besar! Dunia kecantikan sememangnya cukup sinonim dengan kehidupan wanita. Lebih-lebih lagi bila sudah bergelar public figure. Dari hujung rambut ke hujung kaki semuanya mahu kelihatan sempurna. Obses kepada kecantikan, selebriti Hollywood ini dilaporkan berbelanja sebanyak USD1 juta setahun semata-mata untuk membiayai rawatan kecantikan diri.

IKLAN

Memetik laporan TVNZ, aktres berusia 34 tahun yang juga ibu tiga anak tersebut tidak kisah berbelanja besar setiap tahun demi memastikan dia dapat sentiasa tampil cantik dan menawan. Antara rejim kecantikan Jessica termasuk rawatan menggelapkan kulit setiap minggu dan rawatan laser bagi menghilangkan selulit yang dilakukannya setiap bulan.

Belanja USD 1Juta Setahun, JESSICA SIMPSON Sanggup ‘Labur’ Duit Demi Nak Cantik! Belanja USD 1Juta Setahun, JESSICA SIMPSON Sanggup ‘Labur’ Duit Demi Nak Cantik! Belanja USD 1Juta Setahun, JESSICA SIMPSON Sanggup ‘Labur’ Duit Demi Nak Cantik!

Menurut salah seorang sumber, “Dia menghabiskan wang yang banyak untuk mengekalkan kecantikan diri khususnya dari segi kulit, wajah, kaki dan rambut. Setiap minggu dia akan melakukan rawatan tanning dan tertarik dengan eyelash extensions hingga sanggup membayar 500 dolar per sesi kepada perunding kecantikan yang datang ke rumahnya dua kali seminggu bagi memastikan ia dalam keadaan baik.”

Isteri kepada Eric Johnson ini juga khabarnya menjalani rawatan laser membuang selulit yang dianggarkan berjumlah 2,000 dolar setiap bulan selain membuat rawatan menganjalkan bahagian peha dan punggung. Daripada USD1 juta yang dibelanjakan… 230,000 dolar pula digunakan untuk on-call hairstyling sementara 50, 000 dolar lagi bagi mencantikkan buah dada.

Belanja USD 1Juta Setahun, JESSICA SIMPSON Sanggup ‘Labur’ Duit Demi Nak Cantik! Belanja USD 1Juta Setahun, JESSICA SIMPSON Sanggup ‘Labur’ Duit Demi Nak Cantik! Belanja USD 1Juta Setahun, JESSICA SIMPSON Sanggup ‘Labur’ Duit Demi Nak Cantik! Belanja USD 1Juta Setahun, JESSICA SIMPSON Sanggup ‘Labur’ Duit Demi Nak Cantik!

IKLAN

Wow, terkejut dengan ‘pelaburan’ besar Jessica untuk kecantikan! Saat selebriti Hollywood lain mengakui hanya mengamalkan minum air putih dan makanan sihat untuk kekal cantik… Jessica tampil berbeza dengan mendedahkan rejim kecantikan luar biasanya. Meskipun amalan kecantikan pemilik label kasut dan rangkaian busana Jessica Simpson ini kurang disenangi, tapi kalau memang dah banyak duit apa salahnya.

IKLAN

Mungkin bagi Jessica, ini merupakan salah satu cara dia menghargai tubuh yang dimiliki dan berasa puas dengan apa yang diinginkan. Lagipun Jessica bukan calang-calang wanita kerana selain bergelar pelakon dia juga terkenal sebagai penyanyi berbakat besar, usahawan berjaya dan isteri serta ibu yang perlu sentiasa kelihatan cantik. Bukan sahaja ketika berada di khalayak tetapi juga di depan suami dan anak-anak.

 

Sumber: TVNZ

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI