Majlis Pertabalan Tuanku Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-16 dan Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah yang berlangsung baru-baru ini benar-benar memukau perhatian rakyat.

IKLAN

Penampilan Raja Permaisuri Agong yang cantik dan sopan di atas singgahsana menemani Yang di-Pertuan Agong menjadi tumpuan setiap mata yang melihat. Tidak kira di mana pun juga, kehadiran Raja Permaisuri Agong tetap menjadi tumpuan.

Isteri kepada pelakon terkenal Shaheizy Sam telah berkongsi kegembiraan mengabadikan kenangan bertemu dengan Raja Permaisuri Agong. Walaupun gambar lama tapi beruntung sangat bila anak sulungnya, Syeriv Samheizy, 2 tahun, mendapat dakapan dan kucupan istimewa dari Raja Permaisuri Agong.

Ucapan Syatilla Melvin atau nama sebenarnya Siti Nur Syatilla Amirol Melvin di laman sosialnya, “Ampun tuanku,”.

Siapa yang tak seronok bila dapat berjumpa dan bertentang mata dengan Raja Permaisuri Agong yang terkenal dengan sifat merendah diri ini. Memang menjadi gambar kenangan yang kena simpan sampai bila-bila.

IKLAN

Dalam perkembangan lain, Syatilla Melvin atau lebih mesra disapa Tilla ini baharu sahaja melahirkan anak kedua pada April lalu. Bayi perempuan yang diberi nama Sarima Samheizy ini telah dilahirkan secara pembedahan. Tilla juga sebenarnya telah 2 kali mengalami keguguran.

Berkongsi tentang pengalaman gugur kandungan, ucap Tilla, “Ketika bercuti di Santorini saya rasa macam ada isi dalam perut tapi sengaja tidak nak check, sebab kalau dah check badan secara automatik akan jadi lemah gemalai.

Nanti bila bercuti tak boleh angkat beg lah tak boleh angkat anak lah, semua benda tak boleh buat nanti. Bila balik Malaysia saya terus check dan memang sah mengandung.

IKLAN

Jadi, saya macam biasa buat kerja-kerja rumah dan jaga anak. Syeriv pula ketika itu tengah ligat. Rumah saya pula dua tingkat dan boleh dikatakan kerja saya kejar dia semata-mata.

Dan mungkin sebab saya penat juga yang menjadi punca saya mengalami keguguran. Setelah usia kandungan berusia 6 minggu saya merasai sakit contraction yang teramat diikuti dengan bleeding,” bicara Tilla.

Foto: Instagram @samtilla