Murah rezeki Atu Zero dan keluarga. Walau sudah menikmati popularity dan puncak kerjaya, namun pelawak kumpulan adik-beradik Zero ini masih ringan tulang membantu keluarga di kampung halaman di Sabah. Bukan wang ringgit yang menjadi ukuran sebenarnya tapi sikap tanggungjawab dan ingatan terhadap insan tersayang itulah yang wajar menjadi ikutan ramai.

IKLAN

Atu dan dua beradiknya iaitu Sharif dan Syaiful suatu masa dulu pernah berkongsi kepada umum tentang kesusahan hidup yang dialami mereka sebelum menjadi pelawak terkenal hari ini. Berkat kerja keras dan niat untuk mengubah taraf hidup, akhirnya tiga beradik ini berjaya bergelar Juara Maharaja Lawak Mega 2014.

Menyambut ulang tahun perkahwinan pada 8 Februari lalu, isteri Atu… Shafeeqa Johari mendedahkan sikap penyayang suaminya terhadap keluarga terutama mak. “Sebelum kahwin, dia kata dia ada seorang isteri anak empat!!! Which is MAK dia seorang anak tunggal dan 4 orang adik masih bersekolah.

Yang menarik perhatian aku bukan sebab di artis, dia belum menang pun MLM time tu, kereta pun tak ada. Tapi sebab tanggungjawabnya… dapat gaji 900, 500 boleh hantar kampung lagi.

Jadi memang lah dia siap-siap set kepala aku untuk tanggungjawab yang aku sendiri tak boleh nak pertikaikan sampai mati, humble, tak pernah mendongak ke langit. Biarpun berperang nak buat keputusan asalkan ia mendatangkan kebaikan, Atu seorang yang pendengar.

Alhamdulillah, 3 tahun dah halal hubungan. On the way anak kedua. 3 tahun dah pakai tudung, yes!! Semoga masjid yang dibina ini kekal kukuh dengan izin Allah,” kongsi Shafeeqa yang merupakan ibu kepada Dayang Sumayyah berusia tiga tahun.

IKLAN

Kagum dengan keprihatinan Atu terhadap isteri dan keluarga di kampung. Walaupun sibuk dengan kerjaya sebagai pelawak dan pengacara tapi bila balik rumah, dia tetap membantu isteri menyediakan kek lapis yang diusahakan Shafeeqa. Moga rezeki keluarga ini semakin meluas dan diberkati Allah SWT.

 

Sumber: Instagram Shafeeqa Johari

IKLAN

Jom beramal sambil ketawa besar dan menjamu selera dengan persembahan Harith Iskander, Mark Adam, Nabil, Kumpulan Zero, Elly Mazlein serta penyanyi R&B terkemuka Dayang Nurfaizah di Showcase Amal Raikan Wanita.

Sebahagian kutipan jualan meja untuk acara ini akan disalurkan kepada pusat kebajikan wanita Raudatus Sakinah dan Rumah Kita. Tempah meja anda dengan kami sekarang, PLATINUM, GOLD dan SILVER sebelum penuh. Details harga seperti di bawah. Berminat sila PM sekarang!
Harga:
Platinum : RM4,499/per table
Gold: RM3,499/per table
Silver: RM2,499/per table
***********
Platinum: RM449.90/per head
Gold: RM349.90/per head
Silver: RM249.90/per head
Sebarang pertanyaan hubungi 019 675 3057 (secretariat)