Baru-baru ini, Samsung telah melancarkan Samsung Galaxy A52 dan Galaxy A72 di Malaysia. Kedatangan siri Galaxy ini memberi peluang inovasi tersedia untuk khalayak ramai. Siri terbaru Samsung Galaxy A membenarkan anda untuk berkomunikasi dan ekspresi diri dengan kamera yang awesome, paparan skrin jelas dan pengskrolan yang mudah, juga terdapat ciri-ciri Galaxy inovatif baharu seperti bateri hayat lama dan rintang air untuk kesenangan anda.

IKLAN

Dilengkapi Kamera Awesome, SAMSUNG GALAXY A52 Mudahkan Tugas Mengedit Video!Lebih membuat penulis teruja sebaik sahaja menerima set Samsung Galaxy A52 ialah ia memberi menyediakan akses menyeluruh ekosistem Galaxy tersambung peranti lain seperti Galaxy Buds Pro, Galaxy SmartTag, dan Galaxy Tab. Sekaligus memudahkan penulis menyiapkan tugasan mengedit video, artikel web dan sebagainya dengan hanya menggunakan peranti Samsung yang dimiliki. Satu teknologi yang terbaik untuk sesiapa sahaja yang bekerja dalam bidang media seperti kami!

Memandangkan tugas penulis kini lebih terjurus ke proses merakam dan mengedit video, Samsung A52 menawarkan tahap kualiti kamera yang terbaik sekaligus membolehkan lebih banyak foto dan video yang menarik dapat dirakam. Penulis sendiri mampu merakam gambar dan video dengan lebih mudah. Hanya menggunakan kamera kuad resolusi tinggi 64MP. Manakala 4K Video Snap pula untuk mengambil imej resolusi tinggi 8MP daripada rakaman video 4K. Penulis amat tertarik dengan Scene Optimizer yang menggunakan AI untuk mengambil gambar dengan pengeset optimum untuk 30 kategori imej dan latar belakang seperti makanan, landskap dan haiwan peliharaan. Sekaligus, pelbagai mode gambar dapat dihasilkan dengan hanya satu sentuhan. Mudah bukan!

Dilengkapi Kamera Awesome, SAMSUNG GALAXY A52 Mudahkan Tugas Mengedit Video!Memandangkan tugas penulis bukan hanya merangkumi waktu siang, merakan video pada waktu malam juga amat penting. Tetapi, jika suasana malam yang malap, ia memberi kesan terhadap hasil video tugasan yang dirakamkan. Fungsi Night mode Samsung A52 yang menggunakan pemprosesan multibingkai memberikan hasil imej yang terang walaupun di dalam suasana gelap.

Sesuai dengan harga dan sasaran Galaxy A, penggunaan AR Emoji dan My Filteri membolehkan keriangan penggunaan telefon bimbit tatkala penambahan di emoji. Selain itu, anda boleh menggunakan AR Lenses daripada Snapchat dengan Fun Mode apabila menangkap gambar menggunakan aplikasi telefon sedia ada.

Memahami bagaimana telefon pintar begitu sinonim dengan kehidupan masyarakat kini, Samsung telah mempertingkatkan pengalaman dengan paparan dan reka bentuk canggih supaya ia sepadan dan mencerminkan kehidupan moden masakini. Anda boleh menonton rancangan kegemaran melalui paparan Super AMOLED Samsung. Dengan kadar segar semula 90 Hz pada Galaxy A52 dan Galaxy A72, pengskrolan juga kini makin mudah.

IKLAN

Dilengkapi Kamera Awesome, SAMSUNG GALAXY A52 Mudahkan Tugas Mengedit Video!Teruskan tontonan dan mengimbas media sosial apabila berada di luar dengan tambahan luminans 800 nits. Selain itu, paparan juga diiktiraf ‘Eye Care’, dan mengubah suhu warna paparan secara automatik berdasarkan corak penggunaan telefon pintar untuk mengurangkan keletihan mata dengan ‘Eye Comfort Shield’. Penulis juga amat tertarik dengan reka bentuk yang sederhana Samsung A52 namun sangat bermakna serta dilengkapi rangka kamera minimalis.Ringkas, tetapi tetap dalam kelas elegan tersendiri!

Galaxy A52 dan A72 dilengkapi dengan keperluan asas Galaxy termasuk pembesar suara stereo dan stor memori luaran sebesar 1TB. Tingkatkan pengalaman pembesar suara stereo dengan Dolby Atmos untuk suasana bunyi yang kaya dengan kedalaman dan perincian yang lebih tinggi. Juga, One UI 3 yang telah diubah suai membantu mempertingkatkan pengalaman intuitif dan interaksi secara konsisten dengan meninggikan kelajuan, mengurangkan kekacauan dan mengetengahkan maklumat penting.

IKLAN

Dilengkapi Kamera Awesome, SAMSUNG GALAXY A52 Mudahkan Tugas Mengedit Video!Bagi anda yang gemar mendengar muzik melalui telefon pintar, nikmati muzik bersama tanpa gangguan sama ada sedang berolahraga bersama di rumah atau sedang berbicara dalam talian dengan kawan, anda boleh berhubung dan mendengar muzik bersama. Music Share akan menyelaraskan telefon dengan peranti kawan untuk berkongsi muzik tanpa menggunakan gabungan pembesar suara. Anda juga boleh menggandingkan telefon dengan dua set peranti Galaxy Buds dan dengar bersama dengan Buds Together.

Samsung A52 mempunyai jangka hayat bateri yang tahan selama dua hari di mana ia mempunyai kapasiti bateri besar yang mampu bertahan dengan tahap kapasiti bateri 4,500mAH untuk A52 dan 5,000mAH untuk A72. Siri Galaxy A baharu didatangkan dalam rona Awesome Violet, Awesome Blue, Awesome Black, dan Awesome White.

Dilengkapi Kamera Awesome, SAMSUNG GALAXY A52 Mudahkan Tugas Mengedit Video!

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI