Baru-baru ini, Samsung Malaysia telah melancarkan Samsung Galaxy A52 di mana ia memberi peluang inovasi tersedia untuk khalayak ramai. Siri terbaharu Samsung Galaxy A ini membenarkan pengguna bukan sahaja berkomunikasi malah dapat mengekspresi diri dengan kameranya yang awesome. Mana tidaknya, paparan skrin jelas dan pengskrolan yang mudah menjadikan penggunaan Samsung Galaxy A52 sebagai telefon pintar yang menjadi sebutan masa kini.

IKLAN

Dilengkapi Pelbagai Ciri Premium, Peranti Terbaharu Ini Memudahkan Kehidupan Moden Masa Kini!
Ia juga didatangkan dengan Galaxy inovatif baharu seperti bateri hayat lama dan rintang air untuk kesenangan pengguna. Siri Galaxy A juga akan mempertingkatkan pengalaman pengguna menggunakan telefon sekarang dengan menyediakan akses menyeluruh ekosistem Galaxy tersambung peranti lain seperti Galaxy Buds Pro, Galaxy SmartTag, dan Galaxy Tab.
Baru-baru ini, team NONA diberi peluang menggunakan Samsung Galaxy A52 untuk merakam video Editorial yang sememangnya menjadi antara tugas rutin editorial NONA. dan Galaxy A72, memberi peluang inovasi tersedia untuk khalayak ramai. Siri terbaru Samsung Galaxy A membenarkan anda untuk berkomunikasi dan ekspresi diri dengan kamera yang awesome, Ya, awesome.

Dilengkapi Pelbagai Ciri Premium, Peranti Terbaharu Ini Memudahkan Kehidupan Moden Masa Kini!

 

Itulah perkataan yang sesuai untuk menggambarkan pengalaman penulis sendiri merakamkan video dengan menggunakan Samsung A52. Ia memaparkan kualiti video yang menarik apatah lagi ia menggunakan kamera kuad resolusi tinggi 64MP. Selain itu, jika menggunakan 4K Video Snap untuk mengambil imej resolusi tinggi 8MP daripada rakaman video 4K. Scene Optimizer pula menggunakan AI untuk mengambil gambar dengan pengeset optimum untuk 30 kategori imej dan latar belakang seperti makanan, landskap dan haiwan peliharaan.Samsung telah meningkatkan tahap kualiti kamera, dan Galaxy A52 dan A72 adalah buktinya. Dengan memberikan ciri inovasi kamera serba guna untuk siri Galaxy A baharu, anda kini boleh merakam lebih banyak foto dan video yang menarik. Tidak kira sama ada mengambil video siang atau malam OIS (optical image stabilization) memastikan hasil gambar dan video kelihatan jelas dan mantap. Usah risau jika lampu malap. Night mode menggunakan pemprosesan multibingkai yang boleh memberikan hasil imej yang terang walaupun di dalam gelap!

Dilengkapi Pelbagai Ciri Premium, Peranti Terbaharu Ini Memudahkan Kehidupan Moden Masa Kini!
Menyentuh soal kualiti gambar yang dirakam pula, ia dilengkapi AR Emoji dan My Filter. Ditambah lagi, sekarang anda boleh menggunakan AR Lenses daripada Snapchat dengan Fun Mode apabila menangkap gambar menggunakan aplikasi telefon sedia ada. Begitu up to date untuk memastikan pengguna baik tua mahupun muda sentiasa mengikuti perkembangan teknologi dunia media sosial yang pelbagai!
Apa yang menarik perhatian penulis ialah reka bentuk moden siri Galaxy A ini yang bukan sahaja memaparkan reka bentuk yang sederhana namun sangat bermakna serta dilengkapi rangka kamera minimalis.Ia nampak sleek dan elegan ketika digenggam di tangan! Selain itu, memandangkan penulis sentiasa menggunakan telefon pintar untuk tugasan, siri Galaxy A52 juga mempunyai pengalaman tontonan selesa di mana paparan juga diiktiraf ‘Eye Care’, dan mengubah suhu warna paparan secara automatik berdasarkan corak penggunaan telefon pintar untuk mengurangkan keletihan mata dengan ‘Eye Comfort Shield’.

Dilengkapi Pelbagai Ciri Premium, Peranti Terbaharu Ini Memudahkan Kehidupan Moden Masa Kini!
Siri Galaxy A baharu tersedia dengan keperluan asas Galaxy yang patut dinikmati oleh pengguna Galaxy. Sebagai pengguna tegar produk Samsung, penulis amat tertarik dengan bateri tahan lama Samsung Galaxy A52 di mana ia mampu bertahan selama dua hari. Kapasiti bateri besar yang mampu bertahan selama dua hari dengan tahap kapasiti bateri 4,500mAH untuk A52. Galaxy A52 dilengkapi dengan keperluan asas Galaxy termasuk pembesar suara stereo dan stor memori luaran sebesar 1TB. Tingkatkan pengalaman pembesar suara stereo dengan Dolby Atmos untuk suasana bunyi yang kaya dengan kedalaman dan perincian yang lebih tinggi.

IKLAN

Dilengkapi Pelbagai Ciri Premium, Peranti Terbaharu Ini Memudahkan Kehidupan Moden Masa Kini!

Juga, One UI 3 yang telah diubah suai membantu mempertingkatkan pengalaman intuitif dan interaksi secara konsisten dengan meninggikan kelajuan, mengurangkan kekacauan dan mengetengahkan maklumat penting.
Satu lagi ciri yang menarik perhatian penulis adalah keprihatinan Samsung terhadap alam sekitar. Ia senantiasa mengevaluasi produk, pembungkusan dan operasi untuk mencari jalan bagaimana untuk mengelakkan pembaziran.

IKLAN

Dilengkapi Pelbagai Ciri Premium, Peranti Terbaharu Ini Memudahkan Kehidupan Moden Masa Kini!

Galaxy A52 menggunakan acuan pulpa dan kertas untuk mengurangkan pembaziran ruang yang tidak digunakan dan bahan-bahan yang digunakan untuk pembungkusan. Siri Galaxy A baharu tersedia dalam Awesome Violet, Awesome Blue, Awesome Black, dan Awesome White.

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI