Genap Usia 29 Tahun, SHILA AMZAH Teruja Nak Jadi Ibu & Masih Aktif Nyanyi!

1147

Power! Dah masuk third trimester pun Shila Amzah masih mampu beraksi di atas pentas dan menyanyi dengan nada yang tinggi. Meskipun keadaan diri dan kandungan yang makin sarat… namun Shila tetap memenuhi jemputan untuk muncul dalam beberapa program hiburan tanah air kebelakangan ini. Kalau dah minat menyanyi, apa cabaran sekalipun sanggup redah asalkan dapat menghiburkan orang ramai.

Semalam, 13 Ogos… genap 29 tahun usia anak penyanyi era 90an, Datuk Amir Amzah atau lebih dikenali sebagai ND Lala. Berdepan dengan bermacam-macam dugaan sepanjang bergelar anak seni sejak umur belasan tahun lagi, Shila bagaimana pun bersyukur kerana masih dikurniakan rezeki dalam bidang yang diminati. Bahkan rezekinya makin melimpah ruah walau dia kini sarat hamil anak sulung.

“I’m turning 29 (13th August) and honestly my life has been great alhamdulillah. Ups and downs are part and parcel of life. I’m so grateful for what I have, suami yang sentiasa ada disisi, yang tak jemu melayan kerenah Sha. Yang setia menjadi pendengar segala luahan hati Sha.

This pregnancy will not be easy if I don’t have my husband around, kalau Sha takde sahabat yang membantu Sha (you know who you are). Work has been a great escape for me alhamdulillah rezeki baby. God has kept me busy.

Seakan menyembunyikan pahit getir hidup yang dilalui, tambah Shila lagi, “Bukan semua kita boleh kongsi di sosial media, tapi Sha sangat bersyukur dengan apa yang berlaku. Bring me closer to my siblings. I’m so proud of them. Sebagai anak sulung, kita akan sentiasa rasa kita ada tanggungjawab untuk pastikan semua orang okay. Especially family kita.

But we’re just human, kita tak sempurna dan takkan boleh buat semua orang happy. There are times where you need to just put yourself first, know your limits and your priorities. And now, I just wanna focus on my little family and my baby.

 

I deserve it. I am happier. Alhamdulillah. There’s always sunshine after the rain. There’s always happiness after the pain. There’s always courage after the fear. There’s always a smile after the tears.”

Juara Asian Wave 2012 ini mendirikan rumah tangga dengan jejaka pilihan, Haris Idraki Elias pada 19 April 2018 dan berkongsi berita kehamilannya kepada umum sekitar Februari lalu. Ketika awal kehamilan, pelantun lagu ‘Tiada Dirimu’ ini mengaku kerap alami muntah-muntah, lesu dan hilang selera makan.

Teruja menyambut kehadiran ‘orang baru’ tidak lama lagi, Shila juga aktif melakukan pelbagai rutin senaman sebagai persediaan bersalin dengan mudah kelak. “Gym ball tu dah jadi my BFF dah sekarang ni. Selalu apa rutin korang bila nak sebulan bersalin? Sha still continue swimming, work out sikit-sikit, lebihkan jalan. Tengokla lagi 2 minggu nak cari park best-best. Nak jalan-jalan. Nak pergi hiking tak berani la pula.”

Begitulah realiti hidup seorang selebriti dan anak seni. Dari luaran mungkin nampak gembira… dilimpahi populariti, kemewahan dan sebagainya. Namun jauh di lubuk hati mereka, hanya Allah yang tahu. Semoga yang baik-baik saja mengiringi perjalanan hidup dan kerjaya Shila Amzah.

 

Kredit: Instagram Shila Amzah