Pada musim virus COVID-19, sangat penting untuk kita jaga kesihatan dan keselamatan diri. Pemakaian mask sangat penting kala kita melangkah keluar dari rumah. Sebaiknya kita memilih mask yang selamat untuk menghalang bakteria jahat dapat tembus ke dalam nafas.

IKLAN

Pakai mask yang selamat tetapi dalam masa yang sama anda ingin kelihatan bergaya dan punya style! Sekarang bukan handphone sahaja punya cover luar pelbagai corak dan gaya. Glam mask cover mampu menyerlahkan penampilan anda yang gemar berfesyen. Bukan sahaja memakai mask sekarang, mungkin selepas PKP pun anda masih perlu memakai mask.

Terpukau juga tengok hasil sentuhan glam mask cover dari SalehaMatCouture (SMC) yang melaksanakan perniagaan selama melebihi 6 tahun di Taman Melawati, Selangor. Kreatif, cantik dan menarik. Boleh digayakan kala OOTD nanti Raya di rumah!

Glam Mask Cover, Trend Bergaya Sewaktu Atau Selepas PKP Nanti!

Ditanya bagaimana tercetusnya idea untuk menghasilkan glam mask cover ni? Puan Saleha berkata, “Idea tercetus apabila saya inginkan mask yang menarik untuk penggemar fesyen. Pada masa yang sama masih mempunyai ciri-ciri antibakteria mmandangkan keadaan sekarang kita dilanda virus COVID-19.

Mask ni boleh digunakan dengan semua jenis clinical mask yang berada dipasaran. Signature mask cover SMC adalah PVC leather yg sesuai untuk lelaki dan perempuan yang mementingkan gaya. Ia mudah dicuci dan selesa dipakai dan juga sesuai utk semua majlis atau office.

Glam Mask Cover, Trend Bergaya Sewaktu Atau Selepas PKP Nanti!

Glam Mask Cover, Trend Bergaya Sewaktu Atau Selepas PKP Nanti!Permintaan daripada pelanggan-pelanggan saya sendiri turut memberi semangat agar saya menghasilkan sesuatu yang menarik dan cantik. Saya berharap dengan adanya glam mask cover ni dapat menaikan imej dan penampilan serta keyakinan diri.

IKLAN

Saya sebenarnya amat berharap, mungkin selepas ini ada selebriti ingin menggayakan mask ciptaan kami ini. Saya suka gaya Rozita Che Wan, ikon fesyen yang sangat berani dan yakin dengan penampilan fesyen, sentiasa meletop! Secara tidak langsung ia memberi inspirasi dan idea untuk saya hasilkan glam mask cover ini.

Semoga ianya menjadi satu keperluan kepada kita dalam waktu PKP ini atau selepas nanti. Saya berharap ianya akan dikeluar berterusan sebagai satu aksesori yang perlu ada pada setiap peminat fesyen,” ujar Puan Saleha.

IKLAN

Menurut beliau, setakat ini respon agak baik daripada pelanggan tetap SMC di Malaysia dan juga di luar negara. “InsyaAllah, glam mask cover ini boleh diperoleh melalui online dan offline. Saya dalam perancangan untuk jual di platform seperti Shopee.”

Pastinya dalam tempoh PKP ini, ada cabaran yang perlu dilalui dalam menghasil produk glam mask cover ini, “Material yang digunakan adalah pvc leather dan juga lycra. Ber-lining untuk kekemasan di dalam dan luar mask cover. Kesukaran mendapat bekalan material merupakan cabaran utama saya. Sekarang saya hanya mampu geledah stok material yang ada dalam butik. Semoga cukup!

Selain itu, logo yang sesuai untuk mask cover ni juga tak dapat disiapkan dengan cepat. Banyak kedai masih tutup. Saya ada label yang kain tetapi saya ingin buat logo SMC yang besi. Label macam paku sebab material yang saya gunakan adalah leather. Saya harap dipermudahkan semuanya,” jelas wanita berusia 51 tahun itu.

Baginya usia bukan penghalang untuk beliau menghasilkan idea kreatif dan berjiwa muda. Yang penting kita sebagai wanita harus gigih berusaha membuat sesuatu bermakna dalam hidup, bijak mencari pendapatan sendiri, menggunakan kemahiran serta ilmu yang ada sebaik mungkin dan secara tidak langsung dapat membantu perkembangan ekonomi negara.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI