Dalam usaha memartabatkan industri herba, HPA Group Of Companies ternyata boleh berbangga menjalankan perniagaan menghasilkan serta memasarkan produk berasaskan herba yang pertama di Malaysia.

IKLAN

Malah, pasaran produk syarikat tersebut telah berjaya menembusi pasaran Asia Tenggara dan Timur Tengah. Kini, ia dalam proses menjalankan usaha sama untuk memasarkan pasaran ke Benua Eropah, dengan menjadikan Istanbul sebagai pusat perniagaannya serta dalam proses pembinaan kilang serta pejabat pengurusan di Istanbul, Turki.

Hasil Tunjuk Ajar Suami, DORINA ABDULLAH Lebarkan Perniagaan Sehingga Ke Istanbul!

Kisah kejayaan syarikat yang telah memasuki usia 32 tahun penubuhannya sememangnya menjadi pemangkin buat Ketua Pegawai Eksekutif HPA Group Of Companies, Dorina Abdullah untuk meneruskan legasi kecemerlangan perniagaan yang berasaskan herba itu.

“Kami menjalankan perniagaan ini bukan sahaja sebagai pengeluar barangan berasaskan herba, malah kami turut memberi pendidikan seperti mengadakan kuliah atau kelas tentang kesedaran penggunaan produk halal dan juga ilmu Thibbun Nabawi kepada para pelanggan,” ujar Dorina yang bukan sahaja bertindak sebagai Ketua Pegawai Eksekutif malah turut menyandang jawatan sebagai Penasihat Undang-undang syarikat sejak tujuh tahun yang lalu.

“Alhamdulillah hasil tunjuk ajar suami, Tuan Haji Ismail Haji Ahmad yang turut bertindak sebagai guru, saya meneruskan legasi kegemilangan HPA Group of Companies berdasarkan pengalaman beliau selama lebih 30 tahun dalam menguruskan perniagaan,” ujar Dorina yang banyak mempelajari tentang asam garam dunia perniagaan dari suami tersayang.

IKLAN

Tidak hairanlah mengapa Dorina menjadikan suami tersayang sebagai idola dalam menjalankan perniagaan.

“Saya amat mengagumi cara beliau menguruskan perniagaan. Malah saya turut memegang motto hidup seperti yang diajar oleh beliau. Cara beliau banyak mengubah cara hidup dan menjadikan saya berjaya mengharungi masalah dalam hidup. Antara perkara yang ditanamkan adalah sifat sabar dan berjiwa besar serta melihat setiap masalah itu sebagai satu peluang. Alhamdulillah azimat tersebut menjadi sumber inspirasi saya,” ujar Dorina lagi.

IKLAN

Wanita berusia 39 tahun ini juga turut menjadikan Saidatina Siti Khadijah Al Khuwaylid, sebagai sumber inspirasi memandangkan Saidatina Siti Khadijah merupakan seorang wanita yang mempunyai kepintaran di dalam bidang perniagaan serta ketaatan beliau terhadap suaminya iaitu Rasulullah SAW.

“Pada pandangan saya erti superwoman itu bukan sahaja beliau tunjukkan dalam bidang perniagaan, tetapi beliau berjaya dalam rumah tangganya. Wanita yang hendak bergelar superwoman tentulah harus berpegang hanya kepada Allah dan Rasul. Dengan itu kita dengan sendiri akan mengetahui tanggungjawab terhadap agama, keluarga masyarakat seterusnya negara. Contohi sifat dan sikap terbaik yang ditunjukkan oleh Saidatina Siti Khadijah Al Khuwaylid,” ujar Dorina seraya mengakhiri perbualan.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI