Bagi seorang wanita, pentingnya untuk kita sentiasa menjaga penampilan diri agar sentiasa tampil yakin dan anggun walau di mana saja kita berada. Selain diet dan senaman, pemilihan produk kecantikan dan rapi diri juga penting bersesuaian dengan individu masing-masing. Oleh itu, untuk bulan ini, NONA senaraikan 3 produk rapi diri yang wajib anda cuba!

1. RAMBUT ALUN MENAWAN, GUNAKAN MARE DARI MARION CAUNTER

IKLAN

MARE dilancarkan pada Julai 2022 dengan satu produk ulung – MARE More Is More – Hair Vitamins. Produk ini menawarkan pendekatan harian yang mudah dengan pengambilan hanya sepaket sehari setiap pagi atau sebelum tidur. Dibuat di Malaysia, minuman botani ini merupakan campuran buah beri dan pic yang mengandungi multivitamin, saw palmetto, dan bahan utama, biotin.

Ini Dia 3 Produk Rapi Diri ‘Dari Rambut Ke Wajah’ Pilihan NONA Bulan Ini!
Marion Caunter ketika ditemui pada majlis sambuta ulang tahun pertama Mare di KLCC.

MARE More Is More Hair Vitamins merupakan solusi ideal bagi rambut yang sihat dan kuat. Biotin juga bertindak dari dalam untuk meningkatkan penghasilan keratin dan merangsang pertumbuhan follikel sekaligus memberikan kekuatan dan kilauan yang lebih pada rambut.

Ini Dia 3 Produk Rapi Diri ‘Dari Rambut Ke Wajah’ Pilihan NONA Bulan Ini!

Rangkaian produk ini terdiri daripada Hair Vitamins: Berfungsi untuk menyampaikan nutrisi penting kepada rambut, Hair Serum: Melembabkan dan melicinkan helalan rambut, Scalp Oil: Merangsang pertumbuhan rambut yang sihat dan mengatasi masalah kulit kepala, Hair Shampoo: Diformulasikan dengan kombinasi bahan-bahan yang membersihkan, menguatkan, dan mengembalikan kesuburan dan kelembutan semulajadi rambut anda dan Hair Conditioner: Pelembut yang direka khas untuk melengkapkan rutin penjagaan rambut.

Ini Dia 3 Produk Rapi Diri ‘Dari Rambut Ke Wajah’ Pilihan NONA Bulan Ini!

Produk Mare kini boleh didapati di pop-up store Mare di ISETAN KLCC atau di laman web mare.my. 

2. KULIT CERAH MENAWAN DALAM TEMPOH 3 HARI DENGAN NIVEA EXTRA BRIGHT C&HYA

NIVEA, jenama penjagaan kulit No.1 di dunia melancarkan innovasi terbaru iaitu rangkaian penjagaan kulit NIVEA Extra Bright C&HYA dengan gabungan kebaikan sains dan bahan semulajadi. Diperkaya dengan 500X konsentrasi Vitamin C yang diekstrak dengan teknik sejuk dan 3X saiz molekul Hyaluron, rangkaian penjagaan kulit NIVEA Extra Bright C&HYA mampu menjadikan kulit lebih berseri, anjal dan sihat dalam masa 3 hari sahaja.

Ini Dia 3 Produk Rapi Diri ‘Dari Rambut Ke Wajah’ Pilihan NONA Bulan Ini!
Dr Say Shazril turut hadir ketika pelancaran berkongsi pandangannya tentang bahan dan teknologi inovatif rangkaian NIVEA Extra Bright C&HYA. (Foto: IG DR say_shazril)

Aspek unik NIVEA Extra Bright C&HYA adalah dalam teknologi pengestrakan Vitamin C, dimana teknik sejuk (cold extraction technology) digunakan, yang mampu mengekalkan kebaikan vitamin dan nutrien sambil memastikan keberkesanan anti-oksidanya adalah pada tahap maksima. Ujian jodin menunjukkan Vitamin C yang diekstrak dengan teknik sejuk mempunyai keberkesanan yang lebih tinggi. mengesahkan statusnya sebagai penyelesaian yang luar biasa untuk kulit yang lebih berseri, anjal dan sihat.”

Ini Dia 3 Produk Rapi Diri ‘Dari Rambut Ke Wajah’ Pilihan NONA Bulan Ini!

Rangkaian NIVEA Extra Bright C&HYA baharu terdiri daripada 6 produk untuk melengkapkan rejimen penjagaan kulit anda. Ia adalah Micellar Water, Cleanser (pembersih muka), Essence Water, Serum, Day Cream (krim siang) dan Night Gel (gel malam).

IKLAN

3. LINDUNGI KULIT DARI SINARAN UV DENGAN STIK PELINDUNG MATAHARI PERTAMA MALAYSIA DARI KYUT SKIN

Perjalanan Kyut Skin yang diasaskan oleh adik beradik Nur Fathin Zulaikha dan Nur Fathini Khalillah (NINICOMEI) bermula dengan pembangunan stick pelindung matahari mereka proses yang mengambil masa kira-kira dua tahun dimana telah ditangguhkan oleh pandemik yang melanda seluruh dunia.

Ini Dia 3 Produk Rapi Diri ‘Dari Rambut Ke Wajah’ Pilihan NONA Bulan Ini!
Nur Fathin Zulaikha [kanan] dan Nur Fathini Khalillah (NINICOMEI) [kiri]
Komitmen kepada penyelidikan dan pembangunan yang teliti telah dijalankan untuk semua produk mereka, dalam memastikan setiap ciptaan Kyut Skin memenuhi piawaian yang ditetapkan oleh jenama tersebut.

 

Ini Dia 3 Produk Rapi Diri ‘Dari Rambut Ke Wajah’ Pilihan NONA Bulan Ini!

IKLAN

Bahan-bahan yang digunakan dalam produk Kyut Skin dipilih dengan teliti untuk memberikan manfaat maksimum kepada kulit.

Ini Dia 3 Produk Rapi Diri ‘Dari Rambut Ke Wajah’ Pilihan NONA Bulan Ini!

Sebagai contoh, stick pelindung matahari mengandungi Minyak Jojoba yang membantu menjaga kelembapan kulit dan mencegah jangkitan bakteria serta pembentukan jerawat. Minyak Biji Bunga Matahari, kaya dengan Asid Linoleik, juga merupakan bahan utama yang mengurangkan kehilangan air kulit. Minyak Rosehip, yang kaya dengan Vitamin A dan E, merangsang penghasilan kolagen, mengurangkan keradangan, dan melawan jerawat.

Produk Kyut Skin kini boleh dibeli di Wisma Ninicomei yang terletak di Ampang, Selangor mahupun menerusi Instagram @kyutskin.

***

Majalah Nona juga ada di Telegram. Mudah nak akses artikel menarik dan video-video terkini di sini. Jemput sertai sekarang –> https://t.me/majalahnona

***

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI