Alangkah merdunya alunan zikir yang berkumandang, tenang dan mendamaikan seperti bunyi air yang mengalir. Lebih mengujakan bila lagu zikir itu didendangkan oleh aktor kacak yang juga suami selebriti Fazura iaitu Fattah Amin.

Allah SWT telah menjanjikan ganjaran pahala yang besar bagi mereka yang berpuasa dan melakukan ibadah seperti berzikir ketika Ramadan.

IKLAN

Antara waktu yang boleh digunakan untuk berzikir adalah selepas selesai melakukan fardhu subuh dan solat fajar dengan membaca istighfar sebanyak 100 kali.

Kacak & Pandai Mengaji, Tenangnya Dengar Alunan Zikir Fattah Amin Sempena Bulan Ramadan

 

Kacak & Pandai Mengaji, Tenangnya Dengar Alunan Zikir Fattah Amin Sempena Bulan Ramadan

 

Nona tertarik dengan usaha dakwah Fattah Amin sempena bulan mulia ini dengan berzikir. Bukan setakat kacak dan segak, Fattah Amin baru sahaja melancarkan lima buah lagu zikir eksklusif sempena meraikan bulan Ramadan yang boleh dihayati melalui aplikasi Mukmin Pro.

Berusia 33 tahun, ayah penyayang kepada Fatimah ini menyimpul harapan agar karya Islamik yang dilancarkannya dapat memberi ketenangan buat pendengar terutamanya ketika pada bulan mulia.

Kacak & Pandai Mengaji, Tenangnya Dengar Alunan Zikir Fattah Amin Sempena Bulan Ramadan

 

IKLAN

“Saya bersemangat untuk berkongsi lagu–lagu zikir ini dengan peminat saya dan komuniti Muslim yang lebih luas.

Ia merupakan penghormatan untuk melagukan zikir ini secara eksklusif di aplikasi Mukmin Pro dan saya berharap ia membawa ketenangan dan kedamaian kepada mereka yang mendengarnya semasa bulan Ramadan yang diberkati.” Fattah Amin

 

Memang merdu, dengar sendiri kelunakan suara zikir Fattah dari aplikasi Muslim Pro di bawah ni…

IKLAN

 

Pemilik nama Abdul Fattah Mohd Amin itu juga memberitahu lagu-lagu zikir yang diterbitkan oleh Mukmin Pro ini merupakan sebahagian daripada fokus barunya yang mahu menghasilkan lebih banyak kandungan zikir dan muzik Islamik buat peminat karyanya.

Sementara itu, aplikasi Mukmin Pro yang dikenali dengan ciri–ciri Islamik yang boleh dipercayai ini bakal akan menawarkan trek eksklusif tersebut kepada pengguna sepanjang bulan Ramadan.

Antara lima trek zikir iaitu Iktiraf, Taubat Nasuha, La Hawla wa la Quwwata illa billah, Rabbi Yassir, dan Zikir Fatimah tersedia di aplikasi berkenaan dan boleh juga distrim melalui aplikasi Spotify, Apple Music dan Youtube mulai minggu pertama Ramadan.

 

Majalah Nona juga ada di Telegram tau. Mudah nak akses artikel menarik dan video-video terkini di sini. Jemput sertai sekarang (link)

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI