Gadis mahupun wanita Perancis cukup terkenal dengan kecantikan, berpenampilan menarik serta memiliki susuk tubuh yang langsing persis supermodel.

IKLAN

Kagum Betul Tengok Kecantikan Wanita Perancis, Rupanya Inilah Gaya Hidup Mereka Setiap HariDi sini Nona kongsikan rahsia untuk memiliki bentuk tubuh ideal bak supermodel dengan istilah diet ala Perancis. Jom cuba!

PILIH KUALITI BUKAN KUANTITI

Untuk memiliki bentuk tubuh yang ideal, rahsianya bermula dari dapur. Penuhkan dapur anda dengan makanan-makanan sihat berkualiti tinggi berbanding makanan ringan dalam jumlah yang banyak.

Cara ini mampu menghindari anda daripada godaan untuk sering mengunyah makanan berminyak, tinggi gula, tinggi lemak atau pengawet yang boleh mengakibatkan berat badan bertambah kawalan.

DUDUK DAN MAKAN

Kebanyakan orang sering makan dengan berdiri dan terburu-buru. Sedangkan kebiasaan ini boleh mengakibatkan seseorang itu mudah tersedak, gangguan sistem pencernaan sehingga mendorong untuk makan dalam jumlah yang banyak.

KUNYAH SECARA PERLAHAN

Selain makan secara duduk, kunyahlah makanan dengan perlahan-lahan. Cara ini membolehkan anda menikmati rasa makanan dengan lebih sempurna. Mengunyah secara perlahan-lahan pula membuatkan makanan tercerna dengan betul seterusnya akan kenyang lebih cepat.

IKLAN

Kagum Betul Tengok Kecantikan Wanita Perancis, Rupanya Inilah Gaya Hidup Mereka Setiap HariAMAL HIDANGAN TINGGI PROTEIN

Makanan tinggi protein membuatkan anda terasa kenyang lebih lama. Selain itu, protein akan memecahkan asid amino yang berguna untuk menghilangkan kemurungan sekaligus mengurangkan stres yang boleh mengundang rasa untuk makan secara berlebihan.

BERSENAM SETIAP HARI

IKLAN

Sesibuk manapun anda sentiasalah luangkan masa untuk bersenam sekurang-kurangnya sejam setiap hari. Senaman memaksimumkan sistem metabolisme sehingga penurunan berat badan lebih cepat. Lemak juga akan mudah terbakar.

AMAL MINYAK ZAITUN

Selain elak makanan bergoreng, gantikan minyak biasa dengan minyak zaitun. Ini kerana minyak zaitun mengandungi omega 3 yang membantu mengurangkan kadar kolesterol dalam darah dan mencegah berlakunya serangan jantung.

Kesimpulannya, lebihkan pengambilan makanan sihat berkualiti tinggi. Nimmati setiap makanan yang masuk ke dalam mulut. Melalui pola pemakanan sihat ini anda mampu untuk bebas daripada obesiti dengan bonus kesihatan yang sentiasa terjaga.

Kagum Betul Tengok Kecantikan Wanita Perancis, Rupanya Inilah Gaya Hidup Mereka Setiap Hari

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI