Halangan PKP membataskan niat kami untuk bertemu sendiri CEO dan Pengasas K-Colly, Ladyboss Rafa. Beliau hanya mewakilkan Filya Razak atau Mcpypy, top agent K-Colly untuk menerima trofi pengiktirafan Nona Best Beauty Brand Award sempena malam Nona Superwoman Award 2020.

Berwajah putih bersih, kecantikan Mcpypy boleh diibaratkan seperti patung Barbie bergerak. Apatah lagi wanita ini bijak berfesyen dan gemar menggayakan dress yang terletak sempurna di tubuhnya. Tak sangka wanita yang bakal memasuki usia 30 tahun itu rupanya ibu kepada dua cahaya mata!

IKLAN

Mcpypy memulakan perniagaan dengan K-Colly sebetulnya sebelum dia berumah tangga. “Saya menjalankan bisnes yang terkenal dengan tagline Inspiring Beauty ini secara full time di rumah. Fleksibiliti itu membuatkan saya mampu berniaga sambil menguruskan keluarga sebaik mungkin,” katanya.

Kejayaan Filya Razak Berguru Dengan Ladyboss Rafa, Pengasas K-Colly Dengan Kilang Sendiri!

Keyakinan terhadap K-Colly sebenarnya terhasil sejak Mcpypy mencuba sendiri produk viral tersebut. “Kalau tengok saya sebelum ni, memang jauh berbeza dengan saya yang sekarang. Kulit gelap sejak kecil, nampak gigi je orang kata.

Jadi personally, saya puji produk-produk K-Colly sebab dah nampak sendiri keberkesanannya. Lagipun produk K-Colly Collysweet17 terkenal dengan fungsinya untuk mencantikkan secara 360 darjah terutama dalam mencerahkan, melicinkan dan melembutkan kulit.

Ia juga berupaya menghilangkan parut jerawat dan sekaligus meningkatkan keyakinan diri selepas pemakaian,” cerita Mcpypy yang turut merupakan CEO K-Colly Asia dan kini mampu menjana pendapatan lima angka.

Kejayaan Filya Razak Berguru Dengan Ladyboss Rafa, Pengasas K-Colly Dengan Kilang Sendiri!

Menggunakan strategi media sosial untuk mendekati pelanggan dan pasukan pimpinannya, Mcpypy sering ke udara di saluran Facebook Live bagi berkongsi ilmu perniagaan. “Sesi coaching juga dijalankan melalui grup WhatsApp dan Telegram. Dari situ saya dapat berkomunikasi dengan ‘anak team’ K-Colly Asia, sekaligus berbahagi-bahagi amanat Ladyboss Rafa sebagai CEO dan Pengasas produk ini,” tuturnya.

Menariknya lagi, rangkaian suplemen K-Colly terdiri pelbagai pilihan, daripada yang berkolagen hingga yang tidak mengandungi kolagen tetapi dipermajui agar senang diambil dan memberi manfaat besar kepada kesihatan pelanggan.

Tambah beliau, rasa kagum terhadap Ladyboss Rafa juga semakin bertambah sejak wanita tersebut melancarkan kilang pembuatan suplemen sendiri pada tahun lepas. “Beliau mempunyai pakej lengkap dan karakter seorang pemimpin yang hebat. Selain mementingkan kecantikan, beliau ada banyak pengetahuan tentang bidang berkaitan suplemen atau makanan kesihatan.”

Kejayaan Filya Razak Berguru Dengan Ladyboss Rafa, Pengasas K-Colly Dengan Kilang Sendiri!

KILANG PEMBUATAN SUPLEMEN

IKLAN

Produk pemutihan berasaskan kolagen itu mula menempa laluan mudah di pasaran sejak tercetusnya gelombang K-Drama circa 2013. Itu juga menjawab akronim K-Colly yang bermaksud ‘Korea Collagen’ dengan pelantikan selebriti Fathia Latiff sebagai duta pertama mereka.

“Produk susu kambing Ladyboss adalah taruhan terbaru Ladyboss Rafa yang kini memiliki kilang pembuatan sendiri di Kedah. Pengguna tidak perlu waswas lagi kerana semua pembuatan produk K-Colly lebih teratur, terurus dan diyakini dari segala segi terutama dari segi bahan-bahan mentah, semua bahan dari sumber yang halal, tempat pembuatan yang mementingkan kebersihan dan terjaga prosesnya.

Idea penubuhan kilang ini merupakan hajat Ladyboss Rafa selepas beberapa tahun menjual produk K-Colly. Hasil penjualan ini dilaburkan untuk membina kilang yang mengambil masa tiga tahun untuk direalisasikan. Secara tidak langsung, kilang Ladyboss Rafa (NFara S Biotechnology) turut membuka peluang kepada mereka yang berhasrat untuk membuat produk buatan sendiri dengan bantuan kepakaran dari specialist R&D dari kilang tersebut.

Kejayaan Filya Razak Berguru Dengan Ladyboss Rafa, Pengasas K-Colly Dengan Kilang Sendiri!
Ladyboss Rafa

Sebenarnya apabila berjumpa beliau, saya suka mendengar pesanan yang disampaikan. Ladyboss Rafa selalu ingatkan kami tentang tujuan berniaga adalah sebagai ibadah dan utamakan Allah SWT dalam setiap pekerjaan.

IKLAN

Begitu juga kalau banyak keuntungan, salurkan untuk bayar zakat terlebih dahulu. Bukankah dalam setiap rezeki kita ada rezeki orang lain?” akhiri Mcpypy bersemangat.

Nama Ladyboss Rafa menjadi fenomena ketika berkuat kuasanya Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di Malaysia pada Mac lepas. Hasil keuntungan syarikatnya merekodkan pendapatan berlipat ganda apabila beliau sendiri muncul untuk mempromosikan produk, selain fasih bertutur bahasa Indonesia.

‘If you’re conscious of Allah, He will grant you sustenance from a direction you never even imagined.’ – Mufti Ismail Menk

Kejayaan Filya Razak Berguru Dengan Ladyboss Rafa, Pengasas K-Colly Dengan Kilang Sendiri!
Ladyboss Rafa

Beliau sering dijadikan ikon serta inspirasi usahanita yang bukan saja cantik, malah pandai berniaga, rajin memberi tip membuat jualan harian kepada agen-agen dan stokis, berbahagi ilmu agama dan pengalaman bermotivasi pada saat-saat pandemik melanda. Aura Ladyboss Rafa ini juga turut membuatkan produk-produk K-Colly mendapat sambutan luar biasa di Indonesia.

Harapan Ladyboss Rafa hanya satu… Ingin menjadikan K-Colly sebagai jenama kecantikan yang bertaraf antarabangsa dan diterima baik di seluruh negara.
 Misi syarikat adalah untuk merealisasikan impian setiap wanita dengan menyediakan produk berkualiti tinggi yang dijamin keberkesanannya dan membuka peluang perniagaan dengan modal yang sangat rendah.

 

Penulis & Penyelaras: Norzalina Mohd Alias
Arahan Seni: Kiffy Razak
Foto: Ahmad Shahir Osman

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI