Pastinya semua wanita ingin tampil bergaya dan anggun, namun tidak semua gaya sesuai digayakan dengan ketinggian dan bentuk tubuh badan wanita. Oleh itu, anda harus mengetahui cara menyesuaikan pakaian dengan bentuk fizikal agar ianya tampak cantik saat disarungkan ke badan anda.

IKLAN

Ketahui BENTUK BADAN Anda Baru Ada ‘Style’. Palazzo Boleh Buat Anda Nampak Tinggi!

 

1. MOTIF BERJALUR

Bagi yang mempunyai tubuh badan gempal dan kecil, elakkan dari memakai pakaian dengan jalur melintang kerana ianya memberi ilusi lebih lebar dan menambah volume pada sesuatu objek.. Tambahan lagi, rekaan baju dengan jalur melintang sedikit ketinggalan zaman.

 

2. PILIH SELUAR IKUT SAIZ

Jika anda bertubuh rendah, seluar singkat bakal membuatkan anda tampak lebih rendah. Jenis celana paras pinggang atau high-waist pants memberikan  ilusi yang lebih tinggi dan begitu juga dengan celana berjalur menegak. Seluar jenis palazzo memberikan ilusi kaki yang panjang. Celana jenis ini sesuai untuk semua jenis tubuh. Trik mudah, elak padankan palazzo dengan baju labuh. Jika baju anda labuh, masukkan baju anda di dalam dan celana jenis ini sesuai digayakan dengan pelbagai jenis kasut.

IKLAN

Ketahui BENTUK BADAN Anda Baru Ada ‘Style’. Palazzo Boleh Buat Anda Nampak Tinggi!

 

3. PILIH KASUT YANG SESUAI

IKLAN

Tip paling mudah untuk kelihatan lebih tinggi ialah dengan memakai kasut tumit tinggi. Selain itu rona kasut juga memainkan peranan yang penting kerana memberikan ilusi yang lebih tinggi kepada si pemakai. Rona-rona yang sesuai dipilih ialah rona neutral dan pastel seperti coklat muda dan beige.

 

4. AKSESORI TAMBAHAN

Jika anda mempunyai leher yang pendek, hindari dari memakai sebarang aksesori di leher. Sekiranya anda sudah mengenakan anting-anting bersaiz besar, elakkan dari memakai aksesori di leher. Untuk tas tangan pula, wanita bertubuh kecil dan langsing disarankan untuk memakai tas tangan yang bersaiz kecil dan untuk wanita bertubuh besar, anda sesuai  untuk mengenakan tas tangan bersaiz sederhana.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI