Pemakaian Overalls memang terkenal sejak dahulu kala lagi. Kebelakangan ini, trend memakai overalls kian mendapat perhatian di kalangan penggemar fesyen. Pendek atau labuh overalls denim antara rekaan yang banyak menghiasi rak label ‘high street’ ketika ini. Hampir semua label fesyen terkenal mengeluarkan fesyen overalls dengan suntikan rekaan terkini dan trendy. Jika anda ingin memiliki sehelai, Jom Majalah Nona kongsikan ilham menggayakannya agar anda kelihatan stailo dan stylish.

IKLAN

TEKNIK LAYERING

Mahu Cipta Ilusi Lebih Tinggi, Gaya High Street Overalls Boleh Dijadikan Pilihan!

Selain pemilihan potongan, cara anda menyuai padan dengan helaian lain juga menjadi faktor utama penampilan anda menjadi atau tidak. Untuk gaya yang lebih menarik apa kata anda padankan dengan kemeja bukannya kemeja-T agar penampilan lebih kemas. Boleh juga tambahkan jaket untuk ‘street fashion’ yang lebih menyerlah.

MELEKAP SELESA

Mahu Cipta Ilusi Lebih Tinggi, Gaya High Street Overalls Boleh Dijadikan Pilihan!

IKLAN

Anda disarankan memilih rekaan dan potongan overalls yang berpotongan slim. Elakkan yang berpotongan longgar kerana anda tentunya tidak mahu tampil seperti penyanyi rap atau hip hop. Overalls seharusnya mencipta ilusi tubuh yang lebih tinggi.

IKLAN

LIPATAN HUJUNG SELUAR

Mahu Cipta Ilusi Lebih Tinggi, Gaya High Street Overalls Boleh Dijadikan Pilihan!

Bagi mencipta ilusi kaki lebih panjang, apa kata anda lipatkan hujung seluar tiga inci atas daripada buku lali. Kemudian sarungkan kasut tumit tinggi (rekaan sandal) untuk melengkapkan padanan anda. Nah, percayalah tubuh anda akan tampak lebih tinggi (dengan syarat potongan overalls yang dipilih adalah potongan slim).

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI