Elegance is when the inside is as beautiful as the outside… Sebaris kata Coco Chanel buat menggambarkan kesempurnaan YM Tengku Datin Sri Zawyah Tengku Izham.

Kelihatannya hubungan menantu, bakal menantu dan ibu mertua ini sangat akrab, harmoni dan saling mempesonakan.

IKLAN

Penampilan YM Tengku Datin Sri Zawyah di sisi menantu Nasha Alyssa dan bakal menantu Izara Aishah sempena majlis meraikan hari ulang tahun kelahirannya yang ke-55, mencuri tumpuan ramai.

Majlis eksklusif bertemakan The Great Gatsby itu telah diadakan di St. Regis, Kuala Lumpur dengan kehadiran ahli keluarga serta kenalan rapat beliau.

Membongkar Rahsia Kecantikan YM Tengku Datin Sri Zawyah Pada Usia 55 Tahun

Membongkar rahsia keanggunan dan kecantikannya di usia 50-an, YM Tengku Datin Sri Zawyah sudi berkongsi amalan ini. Jom amalkan sama-sama!

(1) Bijak membahagikan masa untuk bersenam dan membuat aktiviti luar. Bersenam juga dapat meningkatkan jumlah kolagen, membantu melawan radikal bebas di dalam tubuh kita dan semestinya dapat menurunkan berat badan serta menjadi sihat.

(2) Sentiasa tersenyum dan tenang dalam apa jua keadaan sekalipun. Stres akan menyebabkan lebih banyak garis-garis kedut dan membuat wajah terlihat tidak segar. Senyum dan ketawa dapat mengurangkan hormon stres dan membuat otot-otot wajah lebih relaks.

(3) Perlu tidur yang cukup, iaitu selama 6-8 jam setiap malam. Mata yang bengkak akibat kekurangan tidur akan membuat anda terlihat lebih tua. Tidur akan mengurangi hormon stres dalam tubuh anda, ini sangatlah baik kerana hormon stres akan membuat kulit terlihat tidak sihat dan kusam.

(4) Perbaiki postur tubuh anda. Ini adalah trik yang sederhana tetapi berdiri tegak akan membuat kita percaya diri dan berkeyakinan. Ia adalah aspek utama yang dimiliki oleh orang berjiwa muda. Berjalan dengan badan dan kepala yang tegak akan membuat kita kelihatan lebih muda.

IKLAN

(5) Proses penuaan membuat kulit menjadi kering. Gunakan krim pelembap khusus untuk wajah dan jangan menggunakan pelembap badan pada wajah kerana kulit wajah lebih sensitif dibandingkan kulit kita pada bahagian lain. Jangan sesekali keluar rumah tanpa memakai krim pelindung matahari, oles dengan lembut dan tepuk manja pada permukaan kulit wajah.

(6) Makan banyak buah, jus dan sayuran untuk melambatkan penuaan. Jangan ambil gula terlalu banyak.

(7) Bersyukur dengan setiap kurniaan dan rezeki yang Allah telah berikan.

IKLAN

(8) Sebelum tidur pastikan wajah dicuci sebersihnya dan pakai krim pelembap serta krim malam.

(9) Amalkan minum air yang banyak setiap hari dan elakkan minuman bergas.

(10) Kenakan solekan minimalis bagi menyerlahkan wajah yang lebih muda. KR

Membongkar Rahsia Kecantikan YM Tengku Datin Sri Zawyah Pada Usia 55 Tahun

Membongkar Rahsia Kecantikan YM Tengku Datin Sri Zawyah Pada Usia 55 Tahun

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI