GAURI KHAN

Bertuahnya wanita bernama Gauri Khan. Iyalah, bukan saja mempunyai suami yang setia, penyayang, kacak, dan terkenal bahkan turut dikurniakan tiga orang anak yang cantik dan comel. Tidak bergantung kepada suami semata-mata, ibu glamor ini juga bergelar usahawan yang meneraju empayar niaga sendiri dalam bidang hiasan dalaman. Hebat!

IKLAN

Nama Shah Rukh Khan bukan lagi asing dalam kalangan rakyat di negara ini dan boleh dikatakan terkenal di seluruh dunia. Kehebatan lelaki berwajah tampan ini beraksi di pentas lakonan nyata berjaya mencipta aura tersendiri dan beri kesan mendalam kepada para penonton.

Di sebalik bakat besar dan kesenangan yang dimiliki aktor tersebut, ada seorang wanita yang teguh berdiri di belakang Shah Rukh Khan dan setia memberi menyokong kerjaya suami tercinta iaitu Gauri Khan.

Meniti Usia 51 Tahun & Ada 3 Anak, Wajah Jelita GAURI KHAN Tarik Perhatian! Meniti Usia 51 Tahun & Ada 3 Anak, Wajah Jelita GAURI KHAN Tarik Perhatian! Meniti Usia 51 Tahun & Ada 3 Anak, Wajah Jelita GAURI KHAN Tarik Perhatian!

Meskipun sering menerima tempias populariti suami namun Gauri enggan terlalu bergantung kepada kejayaan Shah Rukh Khan semata-mata. Sebaliknya, wanita yang meniti usia 51 tahun ini tetap mahu berdikari dan menjana pendapatan hasil usaha sendiri.

Dilahirkan pada 8 Oktober 1970 di New Delhi, India, Gauri atau nama sebenarnya Gauri Chibber dikatakan mula mengenali Shah Rukh Khan pada tahun 1984.

Perhubungan mereka pada mulanya mendapat tentangan daripada keluarga masing-masing namun pasangan romantis ini nekad melangsungkan perkahwinan pada 25 Oktober 1991, selepas tujuh tahun mengenali hati budi. Waktu itu, Shah Rukh Khan baru ‘bertatih’ dalam industri perfileman India.

Meniti Usia 51 Tahun & Ada 3 Anak, Wajah Jelita GAURI KHAN Tarik Perhatian! Meniti Usia 51 Tahun & Ada 3 Anak, Wajah Jelita GAURI KHAN Tarik Perhatian! Meniti Usia 51 Tahun & Ada 3 Anak, Wajah Jelita GAURI KHAN Tarik Perhatian! Meniti Usia 51 Tahun & Ada 3 Anak, Wajah Jelita GAURI KHAN Tarik Perhatian! Meniti Usia 51 Tahun & Ada 3 Anak, Wajah Jelita GAURI KHAN Tarik Perhatian! Meniti Usia 51 Tahun & Ada 3 Anak, Wajah Jelita GAURI KHAN Tarik Perhatian!

Kini, hasil perkahwinan selama tiga dekad mereka dikurniakan tiga anak iaitu Aryan Khan (23 tahun), Suhana Khan (21 tahun) dan AbRam Khan (8 tahun). Paling menarik perhatian, biarpun sudah berstatus isteri dan ibu tapi Gauri masih cantik bergaya. Malah pereka fesyen popular India, Satya Paul turut memuji cita rasa fesyen suri hati Shah Rukh Khan ini.

IKLAN

Tidak sekadar memiliki rupa paras cantik, Gauri sebenarnya graduan Lady Shri Ram College dan pernah mengikuti kursus pendek seni reka fesyen selama enam bulan di Delhi. Kursus fesyen tersebut diambil memandangkan bapa Gauri adalah pengusaha pakaian.

Gauri juga bukan calang-calang wanita kerana dia juga bertindak selaku penerbit filem dan membina syarikat produksi, Red Chilies Entertainment bersama suami tercinta.

Meniti Usia 51 Tahun & Ada 3 Anak, Wajah Jelita GAURI KHAN Tarik Perhatian! Meniti Usia 51 Tahun & Ada 3 Anak, Wajah Jelita GAURI KHAN Tarik Perhatian! Meniti Usia 51 Tahun & Ada 3 Anak, Wajah Jelita GAURI KHAN Tarik Perhatian! Meniti Usia 51 Tahun & Ada 3 Anak, Wajah Jelita GAURI KHAN Tarik Perhatian!

IKLAN

Terbiasa dengan rutin harian yang sibuk, Gauri turut meluaskan empayar dengan mengusahakan Gauri Khan Designs iaitu sebuah syarikat hiasan dalaman yang menawarkan perkhidmatan rundingan untuk rekaan ruang bangunan mewah, kediaman, pejabat, restoran termasuk hotel dengan penataan dekorasi serba glamor dan klasik.

Antara personaliti yang pernah menjadi kliennya ialah isteri lelaki terkaya Asia, Nita Ambani, Aishwarya Rai, Kajol, dan beberapa selebriti Bollywood lain. Pandai Gauri mengurus dan membahagikan masa untuk keluarga juga kerjaya. Selain dapat penuhi impian sendiri, penglibatan Gauri dalam perniagaan turut membantu menambah pendapatan keluarga.

 

Kredit foto: Instagram Gauri Khan

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI