ASYALLIEE

Seronok tengok kejayaan dan gaya hidup usahawan Loveliee Beauty ni. Mana tidaknya, dalam usia muda dia bukan saja ada empayar niaga sendiri. Malah, mampu kumpul beberapa aset mewah dan salah satu daripadanya ialah rumah!

IKLAN

Yang pasti, kesenangan yang dinikmati Asyalliee atau nama sebenarnya Siti Syasya Rosaelmi Baba kini tak datang bergolek. Inilah hasil kerja kerasnya bersama suami, Eboy Arbaain dalam mengusahakan jenama kosmetik milik mereka.

Mengintai media sosial Asyalliee atau mesra disapa Asya, usahawan muda tersebut baru-baru ini berkongsi minatnya dalam menghias ruang kediaman. Tak sangka Asya ada bakat dekorasi rumah. Daripada foto-foto yang dikongsikan, memang cantik sentuhan dekorasi Asya.

Walau ada tiga anak kecil tapi rumah Asya sentiasa nampak kemas dan bersih. Dia juga mengaku menghias rumah membuatkan kesihatan mentalnya menjadi lebih baik.

“My current obsession. Simpan sini buat kenangan sebelum ia bertukar lagi. In planning untuk decorate lain dalam bermain warna white & gold. You know what? My mental health is getting better dengan apa yang I tengah buat sekarang.

I rasa tenang, nyaman dan bahagia bila tengok rumah dalam keadaan yang kemas, tersusun dan bersih. Itulah pernah dengar orang kata, duduk setahun dua berubah la rumah tu.

Memang tengah berlaku sekarang, nak tukar beberapa sikit untuk bagi kena dengan concept yang Asya nak. For now, concept rumah Asya tengah bercampur-aduk habis.”

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Asyalliee Ahmad (@asyalliee)

Asya turut memberitahu dia mula mengemas rumah selepas anak-anak ke sekolah dan tidur.

“Barulah tenang nak pergi kerja kalau rumah kemas. Memang satu kepuasan kan bila rumah kemas, bersih dan tersusun.”

IKLAN

Meniti usia 25 tahun, penerima anugerah Nona Top Beauty Entrepreneur 2020 ini pernah menjelaskan kepada Nona yang perkongsian sisi peribadinya bukan untuk menunjuk jauh sekali riak dengan apa yang dimiliki sekarang.

Sebaliknya mahu pengalaman hidup yang dilalui dijadikan pembakar semangat buat wanita untuk berjaya.

Asya mendirikan rumah tangga bersama suami tercinta pada 25 Februari 2017. Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan tiga cahaya mata comel iaitu Haider Mikael, Siti Helena Adrianna dan Hayyan.