“Anda adalah apa yang anda makan”. Frasa yang sering digunakan oleh ibu bapa dan pakar pemakanan kerana makanan yang dimakan oleh seseorang itu melambangkan keadaan kesihatan mental, emosi dan fizikal individu sekali gus memberi kesan secara langsung kepada kesejahteraan keseluruhan.

IKLAN

Disebabkan terlalu asyik menyiapkan tugasan di pejabat atau mengurus kelengkapan anak-anak ke sekolah membuatkan wanita sering meletakkan kesihatan diri sebagai perkara terakhir. Akibatnya, mereka mudah jatuh sakit dan pola pemakanan juga terabai. Apa saja hidangan yang boleh didapati dengan mudah dan cepat, itulah yang menjadi santapan mereka.

Minda & Tubuh Perlu ‘Makanan’, Rawat Rasa Lesu & Stres Akibat Kerja Yang Tak Pernah Habis
BRAND’S Sari Pati Ayam yang dipromosikan sempena kempen ‘Feed Your Mind And Body’

Berpaksikan matlamat untuk memelihara kecerdasan minda dan kecergasan tubuh badan dalam menjalani rutin harian di samping memberi prestasi terbaik tanpa mengira usia, jenama makanan kesihatan terkemuka iaitu BRAND’s tampil menghasilkan produk BRAND’S Sari Pati Ayam bersandarkan kempen ‘Feed Your Mind And Body’.

“Peningkatan peredaran darah dan aliran oksigen ke otak dan tubuh menghindarkan daripada kelesuan mental dan fizikal selain mengurangkan kebimbangan dan hormon stres, kortisol, supaya keupayaan untuk kekal peka atau fokus tidak terjejas.

BRAND’S Sari Pati Ayam adalah suplemen makanan semula jadi yang tidak mengandungi garam tambahan serta bebas kolesterol dan lemak, menjadikannya sesuai diambil setiap hari bagi membantu merangsang minda dan tubuh,” terang Ahli saintis neuro, Dr. Jack Wong Jin Lin.

BRAND’S Sari Pati Ayam adalah satu-satunya sari pati ayam di pasaran yang disokong oleh lebih 40 kertas saintifik dan kajian klinikal antarabangsa. Kajian menunjukkan pengambilan secara berkala mampu meningkatkan memori sehingga 15% dan menambah daya tumpuan sebanyak 22%, manakala metabolisme pula dapat ditingkatkan sehingga 16%.

IKLAN

Malah, pakar pemakanan turut menekankan pengambilan makanan yang betul dengan diet yang seimbang serta rehat yang mencukupi bukan sahaja memberikan anda tenaga dan kejelasan mental. Ia juga meletakkan anda dalam rangka emosi minda yang sihat bagi menguruskan stres dengan lebih baik.

IKLAN
Minda & Tubuh Perlu ‘Makanan’, Rawat Rasa Lesu & Stres Akibat Kerja Yang Tak Pernah Habis
Dr. Jack Wong, Saintis senior BRAND’S bersama (kiri) Kuang Ming Ming, Pengurus Besar BRAND’s Malaysia bergambar bersama panel jemputan bagi kempen ‘Feed Your Mind And Body

Selain sesuai dinikmati suri rumah, wanita berkerjaya mahupun kaum lelaki, rangkaian produk BRAND’s seperti Sari Pati Ayam ini juga baik untuk prestasi optimum pelajar sekolah dan universiti lebih-lebih lagi menjelang waktu peperiksaan.

 

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI