Penampilan First Lady Of Argentina, Juliana Awada sentiasa mencuri perhatian dunia. Mana tidaknya, wanita yang mempunyai darah kacukan Lebonan ini sering tampil bergaya tatkala menemani suami tersayang, Presiden Argentina, Mauricio Macri menghadiri majlis-majlis sambutan negara.

IKLAN

Penampilan Menarik dan Bijak. Pakej Menarik Juliana Awada

Berusia 43 tahun, Juliana Awada dilahirkan di Villa Ballester, Argentina  pada 3 April 1974. Beliau merupakan puteri kepada pasangan imigran berasal dari Lebonan dan Suriah.  Malah, Juliana bukanlah wanita pertama yang menjadi First Lady Argentina yang memiliki darah keturunan Arab, malah isteri kepada bekas Presiden Carlos Menem, Zulema Yoma yang memerintah dari tahun 1989 hingga 1991 juga mempunyai darah kacukan Arab.

Penampilan Menarik dan Bijak. Pakej Menarik Juliana Awada

Semasa zaman remajanya, Juliana sering mengembara bersama ibunya ke Eropah dan Amerika Syarikat untuk melihat koleksi fesyen. Selepas menamatkan pengajiannya  dalam bidang Pendidikan di bilingual English school di Belgrano, Juliana meneruskan pengajian di Oxford England.

Dek kerana penampilannya yang sentiasa anggun dan mempersona, tidak hairanlah mengapa majalah Hola! Spanyol memilihnya sebagai Wanita 1st Lady Paling Elegan pada tahun 2016. Nama Juliana Awada  turut dicalonkan sebagai Wanita Berbusana Terbaik Dunia 2016 versi majalah Vogue. Malah, gaya Juliana sering dibandingkan dengan pemakaian mendiang Jacky Kennedy, isteri kepada Presiden Amerika Syarikat ke 35.

Penampilan Menarik dan Bijak. Pakej Menarik Juliana Awada

Ibu kepada dua cahayamata ini bukan sahaja bijak bergaya tetapi seorang wanita yang aktif bukan sahaja dalam bidang sosial, malah amat meminati bidang seni. Sedari usia remaja lagi, Juliana Awada sudah didedahkan dengan dunia perniagaan keluarga yang terlibat dalam industri tekstil yang diusahakan oleh bapanya pada tahun 1960-an. Malah, wanita cantik ini juga pernah mendirikan rumahtangga bersama suami pertamanya dikenali  sebagai Gustavo Capello pada 1997 dan bercerai satu tahun kemudian.

Penampilan Menarik dan Bijak. Pakej Menarik Juliana Awada

IKLAN

Setelah beberapa tahun hidup solo, tanpa disangka pertemuannya dengan Mauricio Macri terjadi pada 2009. Sejak itu, keduanya menjalinkan hubungan dan melangsungkan perkahwinan pada 16 November 2010.

Melalui perkahwinannya itu, pasangan ini dikurniakan seorang anak yang diberi nama Antonia, yang lahir di 2011. Manakala seorang lagi anak Juliana adalah hasil hubungannya dengan  Bruno Laurent pada awal 2000.

Penampilan Menarik dan Bijak. Pakej Menarik Juliana Awada

IKLAN

Juliana Awada menjadi  wanita pertama Argentina sejak Disember 2015 di mana dia cukup aktif dalam pelbagai kegiatan sosial.  Juliana juga aktif mempromosi kesedaran masyarakat Argentina untuk memberi kesempatan bagi para pengidap Down Syndrome agar lebih boleh diterima di dalam lingkungan sosial.

Penampilan Menarik dan Bijak. Pakej Menarik Juliana Awada

Bukan sahaja cantik, bijak tetapi mempunyai visi untuk Argentina maju ke hadapan. Sudah tentu Juliana menjadi kebanggan wanita Argentina yang mengharumkan nama negara di mata dunia!

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI