Suaranya tertahan, “Rafa dah kosong…” Meremang rasanya tatkala dengar sendiri cerita selebriti Lufya Omar tentang bumi P melalui sahabat karibnya Dr Mohanad AK.

Di sebalik kesibukan masa, ramai yang masih sudi melapangkan masa untuk berkumpul demi solidarit1 kemanusiaan. Terkini, jemputan ke majlis Bersamamu Rafa 2024 menemukan kami dengan selebriti jelita, Lufya Omar.

IKLAN

Tampil sopan berabaya, kecantikan ibu tunggal ini masih membuatkan setiap mata sejuk memandang. Orangnya mudah tersenyum, namun paling menyenangkan tentang Lufya adalah sifatnya yang cakna dan matang.

Kesempatan bercerita tentang isu Rafa, Lufya berkongsi kisah inspirasi seorang pensyarah asal P yang merupakan sahabat karibnya sejak 15 tahun lepas, Dr Mohanad AK.

Saban kali mengemas kini keadaan mereka dari P, Dr Mohanad turut menunjukkan situasi di Rafa yang dah kosong, bahkan meremang dibuatnya dengar cerita Lufya Omar tentang Dr Mohanad AK!

Turut merupakan wakil khas untuk Yayasan Nurjiwa milik biduanita Dato’ Sri Siti Nurhaliza, Dr Mohanad yang kini berada di negaranya banyak membuka mata rakyat Malaysia tentang realiti gen0sid di sana.

Dengarkan temu bual eksklusif Nona bersama Lufya ni, meremang dibuatnya..

 

SAHABAT KARIB

IKLAN

Lufya menceritakan kisah perjuangan Dr Mohanad AK, tentang kesedihan beliau yang baru saja kehilangan ibu tercinta serta tindakan tak berperikemanusiaan yang dilakukan di sana.

Dr Mohanad dikenali atas dedikasi dan pengorbanannya dalam membantu mereka yang memerlukan di kawasan konflik.

“Rafa Dah Kosong…” Meremang Dengar Cerita Lufya Omar Tentang Sahabat Karib Dr Mohanad AK
Instagram @dr.mohanad.ak

 

“Rafa Dah Kosong…” Meremang Dengar Cerita Lufya Omar Tentang Sahabat Karib Dr Mohanad AK
Instagram @dr.mohanad.ak

 

IKLAN
“Rafa Dah Kosong…” Meremang Dengar Cerita Lufya Omar Tentang Sahabat Karib Dr Mohanad AK
Instagram @dr.mohanad.ak

 

Perjuangannya bersama Yayasan Nurjiwa adalah contoh nyata keberanian dan semangat kemanusiaan yang tinggi. Lufya berkongsi keberanian sahabat karibnya Ketika memberikan bantuan perubatan dan sokongan moral kepada mangsa.

Melalui perkongsian ini, Lufya dan Dr. Mohanad AK berharap untuk menyedarkan masyarakat tentang kepentingan solidariti dan persiapan menghadapi masa depan yang tidak menentu. Kisah mereka menjadi teladan untuk kita semua tentang nilai keberanian, pengorbanan, dan kepedulian terhadap sesama manusia.

Video ini diharapkan dapat menginspirasikan lebih ramai orang untuk terlibat dalam aktiviti kemanusiaan dan membantu mereka yang kurang bernasib baik, tidak kira di mana jua mereka berada.

Artikel berkaitan: https://www.nona.my/bakal-bergelar-doktor-isteri-nadir-al-nuri-cekal-sambung-phd/

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI