Tidak ramai selebriti yang terbuka dan berani menceritakan rahsia mengekalkan kejelitaan seperti Amelina. Namun perkongsian penyanyi dangdut terkenal ini berjaya membuka mata ramai, khasnya tentang proses rawatan tanam benang atau ‘threadlift’ menerusi akaun Instagram miliknya.

Terkenal dengan gelaran Ratu Dangdut Malaysia, wanita berusia 47 tahun yang popular dengan lagu ‘Asyik’ ini menyifatkan rawatan tersebut hanyalah untuk membaiki semula keadaan wajah, bukannya untuk mengubah fizikal seperti pembedahan plastik.

IKLAN

Tertarik melihat hasil rawatan sebelum dan selepas yang dikongsikan, memang Amelina ketara nampak 10 tahun lebih muda daripada sebelumnya.

Amelina tetap jelita di usia 47

 

“I wouldn’t be anybody else” Amelina

 

“Kaklong taknak hidung Angelina Jolie sebab hidung Kaklong paling cantik. Kaklong taknak pergi kopak kulit muka sebab nak jadi (kulit) muka budak 16 tahun, dah sah-sah Kaklong 40-an, kang jadi Chucky pula… Aaaaa ghisau!

Itu merubah namanya. Bukan membaiki.

Kaklong cuma nak Kaklong yang dulu. Untuk lebih presentable setelah Kaklong dihina. Selekehlah, tak pandai jaga level-lah, gemuklah, dah tualah. Tapi memang Kaklong dah tua pun. Do i cares?

 

IKLAN

By the way, Kaklong sekarang menjaga dan menghargai apa yang Kaklong ada. Kalau sagging kita tegangkan, kalau gemuk kita kuruskan. Yang penting jangan kau lapah sana, kopak sini, sumbat segala besi, plastik segala macam, kikis sana sini. JANGAN!

Buat apa yang perlu, jangan terlalu obses.
Buat sesuatu yang bersifat sementara, jangan yang kekal.” Amelina

 

RAWATAN TANAM BENANG

IKLAN

Thread lift atau ‘tanam benang’ merupakan antara rawatan estetik yang kini popular kerana hasilnya cepat dan memberikan kesan terbaik.

Bagi wanita yang mengalami masalah kulit berkedut, kendur, pipi jatuh atau garis-garis halus akibat penuaan, bolehlah mencuba alternatif ini.

Bagi golongan selebriti, rawatan menegangkan muka memang penting kerana kebanyakan video masa kini menggunakan teknologi 4K dan HD. Jadi kesempurnaan wajah itu penting kerana inilah punca rezeki mereka.

Meskipun ramai beranggapan rawatan ‘tanam benang’ ini agak keterlaluan, namun Amelina tetap menyangkal pendapat tersebut kerana baginya ia hanya sekadar menegangkan kulit semata-mata.