ERIN MALEK

Macam anak daralah! Lama tak nampak kemunculan Erin Malek dalam drama atau filem tempatan. Teringat lagi lakonan Erin sewaktu membintangi filem kanak-kanak Tentang Bulan. Rasanya masa tu dia baru berusia belasan tahun. Dari zaman anak dara, sampailah sudah berumah tangga nampak makin cantik berseri.

IKLAN

Walau sudah berkahwin… body maintain langsing. Hakikatnya, Erin atau nama sebenarnya Nur Arina Abdul Malek ini sudah lima tahun bergelar mak. Ada dua orang anak pula tu! 15 Julai lalu merupakan ulang tahun kelahiran ke-26 Erin Malek.

Berkahwin dengan jejaka pilihan yang juga anak kepada usahawan automobil ketika usia baru mencecah 20 tahun pada tanggal 10 Oktober 2014, isteri kepada Farriz Fauzy ini selamat melahirkan anak sulung mereka setahun kemudian pada 1 Oktober 2015.

Sejak Ada 2 Anak Ni, Makin Cantik & Ayu ERIN MALEK! Sejak Ada 2 Anak Ni, Makin Cantik & Ayu ERIN MALEK! Sejak Ada 2 Anak Ni, Makin Cantik & Ayu ERIN MALEK!

Sejak Ada 2 Anak Ni, Makin Cantik & Ayu ERIN MALEK! Sejak Ada 2 Anak Ni, Makin Cantik & Ayu ERIN MALEK!

Kelahiran bayi lelaki yang diberi nama Mohamed Faliq Mohamed Farriz tersebut nyata menyentuh emosi ibu muda ini kerana dia sepatutnya melahirkan sepasang kembar namun takdir Allah, hanya Mohamed Faliq selamat dilahirkan.

Dua tahun kemudian, pasangan suami isteri ini kembali dikurniakan rezeki anak perempuan yang kini berusia tiga tahun. Diberi nama Nur Aisha Mohamed Farriz, anak pasangan romantis ini dilahirkan pada 10 Februari 2017. Alhamdulillah, dah sepasang dah anak Erin dan Farriz.

Sejak Ada 2 Anak Ni, Makin Cantik & Ayu ERIN MALEK! Sejak Ada 2 Anak Ni, Makin Cantik & Ayu ERIN MALEK! Sejak Ada 2 Anak Ni, Makin Cantik & Ayu ERIN MALEK! Sejak Ada 2 Anak Ni, Makin Cantik & Ayu ERIN MALEK!

IKLAN

10 Oktober lepas, genap enam tahun pasangan ini melayari bahtera perkahwinan sebagai suami isteri. Teringat lagi perkahwinan gilang-gemilang mereka yang menjadi bualan ramai ketika itu. Pada majlis akad nikah, Erin tampil memukau dalam persalinan tradisi rona biru lembut.

Menzahirkan rasa syukur atas kebahagiaan hidup berumah tangga bersama Farriz, jelitawan ini menitipkan ucapan romantis buat suami tercinta. “6 years of marriage with 2 beautiful kids. Happy anniversary to us Farriz Fauzy! Thank you for being the greatest husband and papa to our kids. Love you sayangku.”

Sejak berstatus isteri dan mak orang, Erin memperlahankan aktiviti seninya dan agak jarang muncul di majlis-majlis hiburan mahupun kaca TV. Fokusnya kini lebih tertumpu kepada keluarga dan menguruskan dua orang anak.

IKLAN

Sejak Ada 2 Anak Ni, Makin Cantik & Ayu ERIN MALEK! Sejak Ada 2 Anak Ni, Makin Cantik & Ayu ERIN MALEK! Sejak Ada 2 Anak Ni, Makin Cantik & Ayu ERIN MALEK! Sejak Ada 2 Anak Ni, Makin Cantik & Ayu ERIN MALEK!

Pun begitu, kelibat Erin Malek tetap menjadi perhatian dan sumber inspirasi peminat khususnya kaum wanita kerana mampu sentiasa tampil cantik dan bergaya walaupun ada dua anak yang masih kecil. Meskipun kedua-dua anak masih kecil, namun Erin dan suami akan tetap bawa anak-anak pergi bercuti bersama.

Berbicara tentang penampilan wanita jelita ini pula Erin mendedahkan dia ambil keputusan untuk berhijrah dan tampil berhijab pada tahun 2016 selepas hasrat ingin memakai tudung disokong suami tercinta dan keluarga tersayang. Memang terserlah keayuan Erin Malek sejak bertudung!

Kredit: Instagram Erin Malek

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI