Untung Wany Hasrita, rezeki menunaikan ibadah haji ‘datang’ awal ketika dia masih muda dan segala urusan menjadi tetamu Allah tahun ini berjalan lancar. Cantik aturanNya, bila sudah tiba masa… cepat atau lambat, Dia tetap akan kurniakan rezeki yang tak disangka-sangka. Misalnya nikmat Wany mengerjakan rukun islam kelima ini yang turut dikongsi bersama rakan artis, Amira Othman.

IKLAN

Berangkat ke Tanah Suci Mekah seminggu yang lalu, Wany memaklumkan dia menerima tawaran tersebut dalam tempoh singkat dan hanya menyediakan persiapan semampunya termasuk menghadiri kursus haji dengan seorang ustaz. Wany atau nama sebenarnya Nurshazwany Hasrita Hasbullah berkata memandangkan dia dibenarkan membawa seorang teman dan disebabkan ibunya uzur… dia mempelawa Amira untuk turut-serta.

“Sepanjang Tawaf Mata Tak Berkelip Pandang Kaabah,” WANY HASRITA Syukur Tunai Haji Umur 26 Tahun! “Sepanjang Tawaf Mata Tak Berkelip Pandang Kaabah,” WANY HASRITA Syukur Tunai Haji Umur 26 Tahun!

“Walaupun kami pergi tanpa mahram, tak ada masalah sebab ini atas undangan pihak kedutaan. Sebenarnya, mula-mula tu takut juga, ingatkan scam. Bila Wany dah sampai ke pejabat kedutaan dan tengok sendiri, kebimbangan tu hilang dan terus yakin.”

Melalui perkongsian terbarunya, “Alhamdulillah, selesai sudah ibadah Haji saya di sini. Tadi selesai tawaf wida’, sekarang dalam perjalanan menuju ke Jeddah.

My hajj journey was so amazing. Dari sampai je di sini dengan menjaga dalam ihram, berwukuf di Arafah – alhamdulillah, beberapa ketika hujan selebat-lebatnya. Terus ke Muzdalifah mengutip batu untuk jamrah. Kemudian selepas setengah malam kami ke Masjidil Haram untuk tawaf & saie (masa kami sampai orang tak ramai sangat).

“Sepanjang Tawaf Mata Tak Berkelip Pandang Kaabah,” WANY HASRITA Syukur Tunai Haji Umur 26 Tahun! “Sepanjang Tawaf Mata Tak Berkelip Pandang Kaabah,” WANY HASRITA Syukur Tunai Haji Umur 26 Tahun! “Sepanjang Tawaf Mata Tak Berkelip Pandang Kaabah,” WANY HASRITA Syukur Tunai Haji Umur 26 Tahun!

First time pandang Kaabah, Tuhan je tahu rasanya. Sepanjang tawaf mata tak berkelip pandang Kaabah tak percaya depan mata. Habis saie, baru lega! Dah boleh tahalul! Terus ke Mina untuk bermalam selama 3 hari. Alhamdulillah urusan jamrah pun Allah permudahkan sampilah tawaf selamat tinggal tadi.”

IKLAN

Kesempatan berada di sana turut dimanfaatkan Wany untuk menyampaikan doa para peminat yang masih belum berpeluang menjadi tetamu Allah. Baiknya hati selebriti cantik ini!

“Sepanjang Tawaf Mata Tak Berkelip Pandang Kaabah,” WANY HASRITA Syukur Tunai Haji Umur 26 Tahun! “Sepanjang Tawaf Mata Tak Berkelip Pandang Kaabah,” WANY HASRITA Syukur Tunai Haji Umur 26 Tahun!

IKLAN

“Doa-doa anda mana yang sempat Wany dah bacakan di sini. Terima kasih banyak-banyak yang mendoakan Wany. Wany doakan awak semua dapat ke sini dengan keluarga tersayang inshaAllah.”

Pemergian Wany ke Mekah tahun ini meninggalkan kenangan cukup bermakna apabila dia berpeluang menyaksikan suasana Masjidil Haram dari udara. Bertuah sangat! Selain Wany Hasrita dan Amira Othman… antara selebriti lain yang turut mengerjakan haji termasuk Erra Fazira, Datin Paduka Seri Umie Aida, Neelofa, Ashraf Muslim dan Fizo Omar.

 

 

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI