Kehidupan kita selepas bermulanya Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), jelas sekali berubah 360 darjah. Kini dunia terasa lebih perlahan. Ruang untuk diri dan keluarga terasa lebih penting, dan sebagai wanita, kita mahu keseimbangan dalam serba-serbinya.

Paling penting sekarang adalah fleksibiliti. Dengan situasi cash flow yang terhad, kita lebih berhati-hati membeli, mahu yang berpatutan tapi tetap hebat, tak membazir dan cantik… Oh, seperti itulah cinta pandang pertama Nona dengan model smartphone terbaharu, HUAWEI nova 7 SE ni.

7 Sebab Jatuh Hati

IKLAN

Kalau anda mencari telefon pintar 5G terbaik yang mesra poket, inilah pilihannya. Dengan harga pasaran serendah RM1,499, menjadikan HUAWEI nova 7 SE sebagai yang paling berpatutan di pasaran negara.

Paling menggiurkan, ada Triple Rewards kalau beli HUAWEI nova 7 SE pada 19 Jun nanti. Dapatkan model ni pada harga RM1,499 dan bawa pulang hadiah percuma bernilai RM1,256*, hadiah berganda di Karnival HUAWEI AppGallery 2020 dan peluang cabutan bertuah kereta Proton X70!

Antara hadiah-hadiah yang ditawarkan adalah HUAWEI Band 4, HUAWEI Cloud Storage hingga 15GB setahun, casing nova, HUAWEI Video (kategori Dimsum) selama 3 bulan dan ganjaran Member Center hingga RM1,000!

Tertakluk terma dan syarat*

Amboi, cantiknya warna dan rekaan HUAWEI nova 7 SE! Bersama Pengurus Jenama HUAWEI nova, Isabel Koh, ayuh semak 7 sebab kenapa anda kena dapatkan model hebat ni sekarang.

(1) Warna Mengikut Personalitimu

Rona Space Silver

Wanita memang sukakan keindahan. Sampai kalau cari telefon baru pun, mesti nak yang cantik-cantik dalam warna kesukaan.

Siri HUAWEI nova 7 didatangkan dalam beberapa warna pilihan. Ia juga dilengkapi laminasi berwarna, misalnya model Space Silver ni ada tiga gradien, jadi kalau tengok warnanya berbeza dari pelbagai perspektif.

Warna lain pilihan Nona adalah Crush Green dan Midsummer Purple. Yang pastel tu sangatlah cantik! Macam ni tak pakai casing pun takpe.

 

Rona Crush Green
Rona Midsummer Purple

(2) Lebih Ringan & Tipis Daripada Bedak Padat

Kalau pergi ke mana-mana, smartphone kita memang tempatnya dalam beg tangan. Tak mahulah yang berat-berat, dalam beg tu pun ada macam-macam barang lagi nak bawa.

Jadi bagaimana prestasi Siri HUAWEI nova 7 kalau saiznya begitu kecil dan ringan? Nah, itulah keistimewaan smartphone minimalis ni. Ia sebenarnya direka dengan keupayaan software dan hardware terbaik, bermaksud bukan saja berfungsi luar biasa tapi mampu mengurangkan kegunaan ruang processor.

Ini sekaligus menawarkan saiz motherboard yang lebih kecil untuk telefon yang lebih ringan dan tipis, malah lebih kompak daripada bedak padat kita!

(3) Kamera Berkuasa 64MP AI Kuad

Ini ciri paling penting (untuk wanita) kalau membeli smartphone. Sama ada untuk gambar selfie dan #OOTD, mahupun potret dengan orang tersayang. HUAWEI nova 7 disokong dengan processor hebat Kirin 820, kebolehan AI dan boleh dipercayai untuk merakam gambar berdefinisi tinggi, rakaman waktu malam dan video berkualiti 4K.

Semuanya kerana kamera 64MP AI Kuad! Peminat fotografi pun puas hati dengan lensa smartphone ni, ada juga lensa untuk wide-angle, makro dan bokeh. Patutlah gambar cantik!

Peminat selfie pula gerenti teruja kerana ia dilengkapi kamera depan 16MP dengan kebolehan apertur f/2.0. Gambar lebih terang dan detail untuk momen selfie anda. Terdapat juga fungsi Super Night Selfie 2.0 untuk rakaman di bawah cahaya malap, tapi hasilnya… wow, mantap!

(4) Ada Fungsi Dual View

Sambil jalan-jalan atau bercuti dalam Malaysia, tentu kita tak mahu ketinggalan banyak momen menarik di sekeliling kita. Jangan bimbang kerana Siri HUAWEI nova 7 mempunyai fungsi mode Dual-View Video supaya anda boleh merakam menggunakan kamera depan dan belakang.

Kamera belakang turut dilengkapi lens makro untuk merakam secara close-up. Jadi bagi ibu ibu yang suka merakam video tu, ini memang untuk anda. Sesuai untuk rakam video anak-anak bermain atau ketika melihat pemandangan matahari terbenam.

(5) Cas Bateri Dengan Pantas

Zaman ni serba-serbi nak cepat, jadi risau pula telefon kesayangan tak cukup bateri dan bertahan sampai ke malam. Terpaksa pula bawa power bank ke hulu ke hilir semata-mata nak cas bateri.

Kini dengan kuasa bateri 4000mAh dan 40W Huawei SuperCharge, smartphone hebat ni mampu dicas semula sehingga 70% dalam masa setengah jam. Nah, hebatkan? Laju sungguh.

(6) Harga Paling Berpatutan

Ini bukan masanya untuk membazir, beli smartphone yang lebih mahal daripada kos ubah suai dapur di rumah. HUAWEI nova 7 SE ni merupakan rangkaian pertengahan pertama yang dilengkapi teknologi 5G tanpa membebankan poket anda.

Walaupun menawarkan fungsi untuk Ratu Fotografi, tapi harganya terjangkau dan langsung tak mencecah RM2,000. Sangat berpatutan, sesuai sangat beli untuk diri sendiri atau hadiahkan untuk orang tersayang!

(7) Berkongsi Dengan HUAWEI Share & MeeTime

Bagi wanita berkerjaya yang memerlukan kemudahan smartphone fleksi, HUAWEI nova 7 ni mampu berkongsi segala dokumen atau slaid presentation anda sewaktu mesyuarat waima bagi yang masih belajar, di dalam kelas!

Ia dilengkapi aplikasi MeeTime yang menyokong panggilan video 1080p FHD untuk sesama peranti HUAWEI. Dengan teknologi pengesan wajah HUAWEI, ia boleh mengoptimumkan kualiti gambar di bawah cahaya malap dan memastikan kejelasan subjek.

Selain daripada kualiti video yang mantap, HUAWEI MeeTime juga ada fungsi Kongsi Paparan (Screen Sharing) dan Mod Cantik (Beauty Mode). Tak kiralah anda bekerja atau bersuka ria, ia pasti memenuhi segala kehendak gaya hidup yang diinginkan.

Terdapat juga fungsi HUAWEI Share untuk perkongsian fail dengan sangat mudah.

HUAWEI FreeBuds 3i – Tinggal pakai dan sedia untuk disambung dengan Siri HUAWEI nova 7

Kredit: HUAWEI

HUAWEI FreeBuds 3i yang terbaharu dan dipertingkatkan ni datang dalam bentuk kon yang ergonomik bagi penggunaan berpanjangan yang selesa. Bakal dilancarkan pada 19 Jun yang berharga RM399 je.

Kemudahan HUAWEI AppGallery

HUAWEI AppGallery

HUAWEI AppGallery semakin berkembang pesat di Malaysia. Jom tonton video ni untuk ketahui lebih lanjut! Untuk info lanjut tentang HUAWEI AppGallery, layari https://bit.ly/2Y1Gvek

Posted by ERA (Malaysia) on Sunday, June 7, 2020

Ya, segala features hebat ini ternyata sangat berbaloi untuk pengalaman pengguna smartphone seperti anda. Lebih moden, menghiburkan dan memberi kepuasan menyeluruh.

Untuk memuat turun kebanyakan aplikasi kegemaran rakyat Malaysia, anda boleh menggunakan HUAWEI AppGallery di dalam siri Nova 7 ni. Dapatkan maklumat lanjut dengan layari (di sini).

Raikan Karnival HUAWEI AppGallery 2020

Karnival HUAWEI AppGallery kini kembali lagi secara besar-besaran! Bermula 19 hingga 30 Jun ini, jangan ketinggalan untuk mendapatkan tawaran hebat dan rebut peluang untuk memenangi ganjaran lumayan hingga RM2 juta dalam sesi cabutan bertuah.

Tawaran berlangsung di semua HUAWEI Experience Stores (HES) dengan pelbagai hadiah menarik termasuklah tiga buah kereta Proton X70 serta 500 scooter elektrik untuk anda.

Jika pembelian dibuat sebelum 19 Jun ini di HUAWEI Store, anda juga boleh mendapat baucar bernilai RM160. Jadi tunggu apa lagi, jom pergi dapatkan kereta baru anda sekarang.

Ganjaran HUAWEI Member Center

Dengan setiap pembelian HUAWEI nova 7 SE, selera anda bakal dimanjakan dengan makanan lazat dan pelbagai ganjaran bernilai lebih RM1,000. Bersama rakan kolaborasi seperti AirAsia Big, Baskin Robbin’s, Domino’s Pizza, Puma, Texas Chicken, Lazada dan sebagainya, pembelian smartphone hebat ni pasti sangat-sangat berbaloi untuk anda!

Peminat game juga boleh mendapat ganjaran baucar The Diamond Royale. Ikut cara-cara ini untuk menebusnya:

  • Buka aplikasi HUAWEI AppGallery > Pilih tab ‘Gift’ > Tebus hadiah Free Fire ‘Diamond Royale’ > Salin kod
  • Layari https://reward.ff.garena.com > Login ke akaun Free Fire anda > Masukkan kod penebusan > Klik ‘Confirm’

Yang pastinya ramai teruja dengan tawaran hebat HUAWEI ni. Rancang kunjungan anda sekarang supaya tak bersesak atau beratur panjang di HUAWEI Store atau HUAWEI Experience Stores (HES) terdekat.

HUAWEI juga ada sediakan pelan ansuran serendah RM5.20 sehari untuk anda yang sedang berjimat-cermat. Memang tepat sekali pada waktu lepas PKP ni, klik je link ni (https://huaweitogether2020.3ex.com.my/)

Pastikan anda tak ketinggalan pada 19 Jun ni. Untuk info lanjut, layari di sini untuk maklumat lanjut HUAWEI nova 7 SE dan klik di sini untuk peranti HUAWEI yang lain.