Ramai yang ambil remeh soal kesihatan. Gaya hidup sihat pun jauh sekali untuk diamalkan. Alasan tidak mempunyai masa untuk mengenal pasti supplemen terbaik untuk tubuh serngkali di dengar tetapi dengan ‘bantuan kecemasan’ dari Vitamine, anda boleh tersenyum lega. Hanya dengan panggilan telefon, emel atau aplikasi Whatsapp, pilihan supplemen akan sampai kepada anda.

Elak Terdedah COVID-19, Anda Kini Boleh Beli SUPPLEMEN Hanya Dari Rumah

IKLAN

Jika sebelum ini anda merungut susah dan ‘malas’ hendak ke farmasi untuk mendapatkan supplemen yang sudah habis, kita anda boleh mendapatkan supplemen diperlukan hanya dengan satu panggilan telefon atau boleh juga dihubungi secara online.

https://www.instagram.com/p/B-rpsvZJpWX/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Tak perlu lagi beratur untuk membayar, keluar rumah dan memakai pelitup muka atau bersesak dalam kesesakan lalulintas. VITAMINE akan menjadi rakan karib anda selepas ini! Perkongsian daripada Pengasas Vitamine, PJ Lai pasti membuatkan anda terfikir untuk mula mendapatkan supplemen terbaik.

Apakah kebaikan vitamin atau supplemen asas yang anda perlu tahu?

Elak Terdedah COVID-19, Anda Kini Boleh Beli SUPPLEMEN Hanya Dari Rumah

MULTIVITAMIN + MINERAL
Ia mengandungi kesemua nutrient penting untuk kesihatan tubuh badan setiap hari. Bagi anda yang sukar mengikut pengambilan makanan secara sihat, inilah yang anda perlukan.

Multivitamin umpama polisi insuran, jaminan setiap hari untuk memastikan tubuh kita mendapat kesemua vitamin dan mineral yang diperlukan. Ia perlu untuk ‘top up’ sumber nutrisi yang tidak mencukupi dalam badan.

IKLAN

 

PROBIOTIK
Bakteria baik untuk sistem penghadaman anda. Mungkin anda biasa dengar probiotik untuk minuman kultur kan? Tetapi ia di datangkan dalam bentuk kapsul yang membantu ‘memecahkan’ makanan yang kita ambil setiap hari dalam bentuk lebih kecil. Mudahlah untuk diserap tubuh!

Terdapat juga kajian menunjukkan bahawa sistem penghadaman yang bagus akan memberikan sistem imunisasi yang lebih baik, mengurangkan depresi dan menurunkan berat badan. Berita baik ni!

Elak Terdedah COVID-19, Anda Kini Boleh Beli SUPPLEMEN Hanya Dari Rumah

IKLAN

 

ASID LEMAK OMEGA-3
Anda boleh mendapatkan vitamin ini melalui minyak ikan atau minyak flexseed. Omega-3 ini adalah sejenis nutrisi yang tidak boleh dihasilkan sendiri oleh tubuh. Jika anda tidak mendapatkan sekurang-kurangnya dua hidangan ikan dalam seminggu, anda sebenarnya tidak menerima nutrisi penting yang diperlukan tubuh.

Elak Terdedah COVID-19, Anda Kini Boleh Beli SUPPLEMEN Hanya Dari Rumah

Berita baik untuk anda kerana Vitamine, satu perkhidmatan penghantaran supplemen pertama di Malaysia yang diasaskan oleh PJ Lai memudahkan anda mendapatkan supplemen hanya di hujung jari. PJ Lai, yang juga seorang ahli farmasi memberikan tips yang sangat PENTING untuk anda ketahui.

 

  1. Sentiasa membuat pemeriksaan dengan pegawai kesihatan profesional sebelum mengambil supplemen.
  2. Jangan menganggap supplemen tidak memerlukan pemantauan daripada pegawai perubatan profesional.
  3. Sentiasa baca label cara pengambilan supplemen agar anda tidak overdose.
  4. Sesetengah supplemen sesuai diambil selepas makan, ada yang diambil ketika perut kosong.
  5. Kami di VITAMINE mencadangkan agar anda mengambil ujian pengambilan darah sebelum dan beberapa bulan selepas memulakan pengambilan supplemen.
Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI