“Saya amalkan minum air putih yang banyak setiap hari. Ketika sarapan saya amalkan makanan organik untuk tenaga dan stamina. Untuk tengahari pula biasanya saya tak makan nasi. Sebaliknya, saya hanya makan salad bersama ayam atau salmon. Tapi kalau keluar makan dengan rakan-rakan saya akan jamah nasi sedikit saja.

IKLAN

Sebelah malam saya hanya makan makan buah, sayur dan air kosong. Saya turut kurangkan minum air manis bagi mengelakkan risiko penyakit genetik iaitu kencing manis. Rutin lain ialah selepas habis waktu kerja biasanya saya akan ke gim. Saya akan habiskan masa di gim selama sejam atau dua jam setengah. Alhamdulillah setakat ini kesihatan saya berada di tahap memuaskan dengan rutin tersebut.

YM Puteri Sarimah Hamid seorang yang mudah mesra dan merendah diri. Selesa digelar sebagai Puteri sahaja, wanita berusia 30-an ini memiliki karakter yang lemah lembut dan bergaya. Puteri membina kerjayanya sebagai Setiausaha Eksekutif di PETRONAS ICT Sdn Bhd sejak tahun 2011. Terdahulu, Puteri pernah bertugas di salah sebuah agensi insuran.

Tak Jamah Nasi, Hanya Salad & Air Kosong! Rahsia Langsing PUTERI SARIMAH

“Saya seorang yang kuat bekerja dan sukakan cabaran. Sebab itulah saya sentiasa bersedia memberikan seratus peratus komitmen demi kerjaya. Sentiasa bersedia 24 jam dan bertindak pantas,” ungkap Puteri.

Puteri dilahirkan dan dibesarkan di Bota Kanan, Perak. Puteri yang berketurunan kerabat Perak dan Selangor ini memiliki seorang kekanda bernama Puteri Dewi Kembang. Bondanya, Raja Bunga serta ayahanda, Abdul Hamid sudah lama kembali ke rahmatullah.

Tak Jamah Nasi, Hanya Salad & Air Kosong! Rahsia Langsing PUTERI SARIMAH

IKLAN

OBSES CANTIK

“Saya obses dengan produk-produk keluaran Korea kerana ia serasi dengan kulit saya yang jenis kering. Selalunya saya beli di Pavilion Kuala Lumpur, walaupun harganya mahal namun berkualiti. Dek kerana ‘jatuh cinta’ dengan produk ini saya juga sanggup ke Korea. Di sana saya harganya akan lebih murah dan saya boleh dapat dalam kuantiti yang banyak. Selalunya saya ke sana bersama rakan-rakan rapat,” kongsi Puteri yang mengamalkan pemakanan suplemen, vitamin C dan kolagen. Rawatan wajah pula dilakukannya sebulan sekali.

IKLAN

SUKA BAJU CUSTOM MADE

“Saya sukakan custom made kerana bebas memilih fabrik, warna dan stail tersendiri. Selalunya saya akan beli kain dan menghantarnya kepada tukang jahit atau pereka fesyen pilihan bersama contoh design yang diinginkan. Saya juga bertuah kerana mempunyai rakan yang pandai mereka kasut untuk saya,” ungkap Puteri yang berpegang kepada prinsip, apa pun yang dilakukan haruslah sentiasa positif.

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI