Berkat usaha dan kesungguhan untuk mengembangkan perniagaan, medispa yang dibuka sejak 2017 itu semakin mendapat tempat di kalangan warga kota. Lebih membanggakan, kurang dari satu tahun ia beroperasi, Dr Siti Khadijah Awang Amat telah melebarkan sayap perniagaan ke negeri Sabah dengan pembukaan cawangan baharu Katalina Aesthetic & Wellness di Kota Kinabalu dan Sandakan, Sabah dan sebuah klinik keluarga dikenali sebagai Katalina Family Clinic di Kota Kinabalu, Sabah.

IKLAN

“Alhamdulillah berkat usaha dan doa, saya berjaya mengembangkan perniagaan dari penubuhan Katalina Medispa pertama di Melawati, saya berjaya membuka cawangan di Sabah dalam tahun yang sama. Ia merupakan kejayaan yang di luar jangkaan, disertakan berkat usaha dan kesungguhan,” ujar wanita cantik yang mesra disapa Dr Kat ini memulakan bicara.

Tak Sampai Setahun Kerja Keras, DR KATALINA Sudah Memiliki Dua Medispa & Sebuah Klinik Kesihatan!

Dr Kat bukan sahaja merupakan seorang doktor perubatan, malah turut mengembangkan bakatnya sebagai seorang penyanyi, pelakon, ahli perniagaan dan turut terlibat dalam bidang pengacaraan. Bahkan, beliau merasakan pengalaman yang dimilikinya sekarang sangat berharga walaupun baru setahun jagung melibatkan diri dalam dunia perniagaan

“Alhamdulillah usaha dan titik-peluh saya selama setahun lebih terlibat dalam dunia perniagaan. Ia berbaloi apabila menerima penganugerahan Usahawan Muda 2018 daripada pihak Perdasama Putrajaya baru-baru ini. sekarang saya menerima pengiktirafan daripada Majalah Nona untuk anugerah Nona Best Medispa & Wellness 2018. Syukur, Ahamdulillah”, ujarnya ternyata masih belum puas dengan kejayaan yang diperolehnya dan berazam untuk menambahkan usaha untuk terus memajukan diri dalam dunia keusahawanan.

Melihat keazaman yang dimiliki oleh wanita, Dr Kat turut melahirkan rasa kagum dengan penglibatan wanita secara menyeluruh dalam dunia perniagaan kerana ia merupakan tugas dan tanggungjawab yang besar lantaran perlu membahagikan masa antara kerjaya dan keluarga.

IKLAN

IKLAN

“Wanita kini lebih berdaya saing dan pintar dalam meneliti, menilai, seterusnya menjalankan sesebuah perniagaan sehingga berjaya. Kita seharusnya bersyukur dan menggunakan sebaik-baik peluang yang negara kita berikan untuk kaum wanita di Malaysia bagi memajukan lagi diri kita bukan sahaja dalam institusi keluarga tetapi juga perniagaan. I believe women must be independent as well in order to be survived and successful,” ujarnya lagi.

Sebelum mengakhiri perbualan, Dr Kat yang mempunyai cita-cita yang tinggi sempat menitip pesanan untuk setiap wanita agar mampu berjaya mengharungi cabaran bukan sahaja dalam menjalani kehidupan seharian, malah ia boleh diguna pakai di dalam dunia perniagaan.

“Semangat jitu dan sentiasa berfikiran positif. Tingkatkan produktiviti dan berdiri di atas tapak kaki sendiri. Itu adalah motivasi diri yang saya jadikan panduan untuk berjaya. Saya merupakan seorang wanita yang mempunyai cita-cita dan semangat juang yang tinggi. Jadi, ia menjadi azimat untuk saya berani berhadapan dengan cabaran. Selain itu, anak-anak adalah inspirasi dan penguat semangat saya untuk terus berjaya. Motto hidup yang saya amalkan, work hard until you don’t have to introduce yourself menjadi azimat untuk saya kekal fokus, Insyaallah,” ujarnya seraya mengakhiri perbualan.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI