Bertuahnya Uqasha! Terima ‘kejutan’ dan celebration istimewa dari suami tercinta serta keluarga sempena hari lahir. Isteri kepada pelakon kacak, Kamal Adli ini baru sahaja genap usianya yang ke-30 pada 6 Julai 2022.

IKLAN
Uqasha Senrose.

Uqasha Senrose atau nama penuhnya, Nik Zaris Uqasha Nik Sen berkongsi rasa teruja dan momen itu di akaun Instagramnya. Biarpun sibuk dengan sesi penggambaran dan habis lewat pada pukul 1 pagi namun suami dan keluarga kedua belah pihak sanggup menunggu dirinya selesai urusan kerja.

Asalamualaikum, Masyallah terharu yang tak terhingga. Qasha shooting semalam habis almost 1 pagi, so tak expect lansung akan ada celebrate birthday Qasha, tapi kak @nadia__ suami saya @kamaladli dan family both side since 6 pagi ada yang 6 petang nak setup untuk birthday Qasha.”

Uqasha turut menyatakan kegembiraannya apabila Kamal meraikan majlis sambutan hari lahirnya itu di tempat mereka disatukan sebagai suami isteri. Dia merasakan dirinya sangat disayangi.

Qasha happy yang teramat sangat sebab suami @kamaladli celebrate birthday dekat tempat kami disatukan jadi suami isteri. Ya allah semua family family friends tunggu dari 6 petang and Qasha sampai pkul 1.30 PAGI. Rasa diri disayangi sangat.”

Lebih menarik, Uqasha tampil jelita dalam busana Puteri Perak lengkap dengan aksesori yang disediakan oleh Kamal sendiri. Pasangan ini tampil sedondon dalam busana klasik songket rona hitam. Tanpa solekan yang proper pun Uqasha tetap kelihatan berseri! Dah macam bersanding semula, memang rare!

IKLAN

Begitu juga ahli keluarganya yang turut mengikut tema klasik. Masing-masing memag sporting! Walau Uqasha nampak sedikit keletihan namun dia tak lekang dengan senyuman kerana terlalu gembira.

“Thank you so much to my husband, you are the best husband in the world. Insyallah kamu lah suami saya sampai ke Jannah amin. Saya terlalu cintakan abang. And knowing @kamaladli dia bukan person yang nak deco2 custome cake siap ada tema, siap carikan baju untuk Qasha tukar, siap ada accessories lengkap Puteri Perak heheh.. cute la suami saya.”

IKLAN

Rata-rata para pengikut Uqasha termasuk rakan-rakan artis meninggalkan komen serta ucapan hari lahir.

Semoga Uqasha sentiasa diberikan kesihatan yang baik dan sukses dalam karier seni. Kekal bahagia bersama suami tersayang dan dikurniakan rezeki serta zuriat yang soleh solehah kelak.

Uqasha dan Kamal sah bergelar suami isteri dengan dua kali lafaz di dalam sebuah majlis pernikahan tertutup pada 5 November 2021.

Kredit Foto: IG Uqasha Senrose