Usai perjalanan Pencarian NONA Superwoman, USANITA SDN BHD terpanggil membantu usahawan terutama golongan B40 dan M40 untuk membangunkan mereka dalam era Industri 4.0 menerusi penjenamaan dan pendigitalan terutamanya di kalangan usahawan B40 dan M40.
Menurut Ketua Pegawai Eksekutif USANITA, Datin Adzliana Prof Dato Sri Dr Hasan, melalui program ini, USANITA dengan kerjasama Kementerian Pembangunan Luar Bandar akan bergerak seiring membantu usahawan yang terjejas. Di samping itu, USANITA turut mendapatkan kerjasama dari Datuk Rosyam Nor untuk merealisasikan objektif pengukuhan semula ekonomi golongan berkenaan.

IKLAN

USANITA Bantu Usahawan Kukuhkan Penjenamaan dan Pendigitalan
Bercakap mengenai penjenamaan, Datuk Rosyam Nor menyifatkan dalam kehidupan seharian seharusnya mempunyai penjenamaan terutamanya bagi mereka yang terlibat di dalam perniagaan. Menurut usahawan selebriti ini lagi, era digital sudah sampai ke kemuncak apatah lagi apabila Covid-19 menyerang, ia banyak mengajar setiap individu erti kepayahan baik hidup mahupun bisnes tetapi pada masa yang sama ia mendidik tentang erti transformasi.

“Selari dengan aspirasi kerajaan mengenai Wanita Bangkit Mendepani Cabaran, USANITA cuba menyuntik semangat usahawan IKS B40 dengan program dan webinar bagi mereka dalam mendepani cabaran pandemik. Hubungan baik di antara USANITA dan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat selamaini juga memberi banyak peluang dan sokongan buat wanita yang terkesan akibat Covid-19 dalam menceburi bidang perniagaan.

USANITA Bantu Usahawan Kukuhkan Penjenamaan dan Pendigitalan
USANITA mensasarkan untuk membantu seramai 50 orang usahawan untuk mendalami ilmu penjenamaan dan pendigitalan di bawah bimbingan USANITA dan disokong oleh usahawan selebriti Datuk Rosyam Nor.

IKLAN

USANITA Bantu Usahawan Kukuhkan Penjenamaan dan Pendigitalan
.Turut hadir di majlis sidang media tersebut ialah Menteri Pembangunan Luar Bandar, Datuk Seri Mahdzir Khalid yang menyokong usaha yang dijalankan oleh USANITA yang menyediakan platform khas untuk membantu usahawan wanita luar bandar khususnya golongan B40 agar selari dengan arus perniagaan semasa yang berasaskan digital.

IKLAN

USANITA Bantu Usahawan Kukuhkan Penjenamaan dan Pendigitalan
“Sebelum ini, dalam usaha memperkasakan usahawan di luar bandar, Kementerian telah memperkenalkan program DesaMall @KPLB bagi membantu golongan berkenaan memasarkan produk secara atas talian.Inisiatif itu adalah strategi di bawah Teras 2 Dasar Pembangunan Luar Bandar iaitu Keusahawanan Pemacu Pembangunan Ekonomi menerusi pernyataan dasar Membangun Produk dan Memperluas Pasaran termasuk Pemasaran Perniagaan Dalam Talian,” ujar beliau semasa memberi ucapan perasmian semalam.

Majlis turut diserikan dengan persembahan penghibur terkenal tanah air, DAyang Nurfaizah yang mendendangkan dua buah lagu.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI