Bagaimanakah kriteria lelaki yang diidamkan wanita? Adakah tarikan bersifat fizikal… segak, tampan dan manis berkata-kata? Atau wanita sebenarnya memandang poket yang tebal serta kereta import yang dipandu lelaki? Lelaki bagaimana yang sebenarnya menarik hati wanita?

IKLAN

Satu persoalan yang subjektif dan jawapannya pasti berbeza dari seorang wanita ke seorang wanita yang lain. Ayuh semak 7 ciri-ciri lelaki yang dicari wanita ini, betul atau tidak, tepuk dada tanyalah selera.

(1) Kelakar

Berjenaka… bukannya lawak bodoh atau sarkastik. Lelaki yang kelakar dan pandai membuat wanita terhibur sebenarnya adalah satu bonus. Mereka juga menyenangkan serta membuatkan sesiapa saja selesa mendampingi.

(2) Romantik

Romantik… bukannya gatal. Lelaki yang romantik adalah mereka yang pandai mengambil hati dan bijak menggunakan kata-kata. Biar selasak manapun seseorang wanita itu, namun dalam hal teman lelaki, kebanyakannya memilih yang romantik

(3) Wang

Wanita mahukan lelaki yang berjaya dan mempunyai wang yang banyak. Faktor ini sering dicari oleh wanita muda sebagai jalan singkat menikmati kehidupan yang mewah tanpa perlu bekerja. Tapi tak semua wanita begini ya!

(4) Bijak

IKLAN

Wanita suka lelaki yang bijak dan suka membaca. Tidak semestinya lelaki itu adalah seorang ahli akademik. Gaya bercakap yang yakin, bernas dan ‘berisi’ juga menjadi satu tarikan seksi di depan mata wanita.

(5) Sensitif

Beri perhatian dan selalu memberi perlindungan yang diperlukan wanita boleh membuatkan seseorang lelaki itu disayangi. Sifat sensitif dan mampu menjadi pendengar yang baik juga adalah sebahagian ciri-ciri lelaki yang dicari.

IKLAN

(6) Suka Kanak-Kanak

Hati wanita mudah tersentuh dengan lelaki yang sukakan kanak-kanak. Cara layanan, cara mendukung budak dan perbualan seorang lelaki dengan si kecil boleh membuatkan wanita tambah tertarik. Ini membuktikan lelaki itu layak menjadi bapa yang penyayang

(7) Pandai Bergaya
Lelaki juga kena pandai dalam merawat atau memanjakan tubuh. Selain berpakaian kemas dan sesuai, kebersihan tubuh juga hendaklah diberi tumpuan. Kuku hendaklah dipotong rapi dan bersih. Pendek kata, kebersihan tubuh mesti dijaga kerana ia memberikan kesan kepada hubungan anda

Tiada lelaki yang sempurna, tapi anda boleh berusaha ke arahnya. Setiap wanita itu adalah unik, maka jadilah diri anda yang sebenar supaya cinta yang datang nanti pun, cinta yang sebenar! Rosmah Idayu Abu Samah

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI