Setiap wanita mempunyai kecantikan tersendiri. Namun, adakah anda tahu negara yang mempunyai wanita tercatik di dunia. Kita sedia maklum, India antara negara yang mempunyai wanita dengan raut wajah yang cantik dan jelita.

Tidak hairanlah, negara India antara negara top yang menjadi pilihan di pentas ratu cantik. Selain India, ini 10 negara yang memiliki ramai wanita tercantik di dunia!

IKLAN

10. BELANDA

Postur tubuh yang tinggi dan rambut perang serta bentuk wajah yang unik dari Eropah menjadi keunggulannya.

9. ITALI

Perkataan paling tepat untuk menggambarkan wanita di Itali adalah “classy”.

8. VENEZUELA

Negara ini lebih dikenali dengan wanita yang menarik. hal ini terbukti apabila negara Venezuela selalu menjadi negara senarai pendek untuk pertangan ratu cantik. Malah seringkali menjadi juara untuk pertandingan tersebut.

7. RUSIA

Rusia dikenal sebagai salah satu negara dengan memiliki wanita tercantik di dunia. Bentuk wajah yang cantik dengan garis mata yang unik, hidung dan juga bentuk bibir yang boleh dikatakan sempurna.

6. COLUMBIA

Rambut hitam yang sangat indah dan sifat prihatin terhadap sesama wanita dan keluarga menjadi keunggulan para wanita di Columbia. Negara ini juga terkenal dengan pertandingan ratu cantik kerana sering mendapat tempat tertinggi dalam pertandingan tersebut.

IKLAN

5. ARGENTINA

Argentina memiliki wanita yang senang merawat diri mereka sendiri, dan memiliki sifat yang sangat menawan.

4. DENMARK

Wanita yang berasal dari negara ini memiliki penikiran, tujuan dan cita-cita yang kuat. Kecantikan wanita Demmark semakin menyerlah dan lengkap dengan memiliki rambut rona perang.

IKLAN

3. UKRAINE

Kecantikan wanita di Ukraine mirip dengan kecantikan wanita di Rusia, tapi jauh lebih baik. Segala tentang mereka adalah kesempurnaan.

2. BRAZIL

Negara ini juga merupakan rumah bagi wanita tercantik di dunia. Pada wanita yang sangat berbudaya, penuh dengan cinta, mudah didekati dan pandai bersosial. Pendidikan dan memiliki tubuh yang cantik merupakan perkara wajib dan penting yang selalu dijaga oleh wanita Brazil.

1. SWEDEN

Wanita di Sweden memiliki kulit yang putih dan memiliki mata berwarna biru. Wanita Sweden memiliki tubuh yang tinggi dan ramping. Mereka juga sangat cerdas dan pandai berdikari. Secara keseluruhan mereka memiliki kecantikan fizik dan keperibadian yang cukup menarik. Sebab itulah wanita Sweden berada di tangga teratas.