Di kalangan wanita topik seperti kecantikan, fesyen, kesihatan dan gaya hidup sering menjadi perbualan setiap kali berjumpa dengan teman-teman baik.

Bukan saja dapat bertukar-tukar pendapat dan idea bahkan mereka juga dapat mengeratkan lagi persahabatan setelah masing-masing sibuk dengan urusan kerja.

IKLAN

3 Sahabat Ini Sering Kongsi Kisah Suka Duka, Sama-Sama Sukses Dalam Karier

Dr Azni, Shafira dan Azlin tiga sahabat baik yang mempunyai persamaan antaranya berkaitan fesyen dan kecantikan.

SALING KONGSI KISAH SUKA DUKA

“Selalunya kalau berjuma kami suka bercakap tentang kehidupan termasuk ketawa tentang hal-hal remeh. Ketawa sangat penting kerana ia banyak membantu saya mengatasi tekanan hidup. Selalunya kami akan jumpa pada waktu makan tengah hari atau minum petang.

Saya suka fesyen dan suka meneroka warna dan corak. Ia umpama menjadikan diri saya seperti orang baru setiap hari.” kongsi Dr Azni yang merupakan seorang pensyarah.

3 Sahabat Ini Sering Kongsi Kisah Suka Duka, Sama-Sama Sukses Dalam Karier

Bagi Shafira Dalina pula, setiap kali berjumpa biasanya mereka sama-sama berkongsi cerita dan pengalaman suka duka bagi mengeratkan hubungan mereka yang sentiasa sibuk dengan kerjaya dan kehidupan masing-masing.

Bercakap tentang fesyen, fashion is ever-evolving. Sebelum mencuba sesuatu fesyen penting untuk seseorang itu melihat kesesuaian bentuk badan, ketinggian serta warna kulit.

IKLAN

Saya menggemari motif-motif yang menyerlahkan ciri-ciri wanita seperti ruffles, pleats, embellishment, renda dan sebagainya. Saya begitu menitikberatkan tentang perincian dan kualiti. Walau seringkas manapun saya sentiasa berusaha untuk menyerlahkan penampilan dengan cara tersendiri.”

Shafira Dalina Kamarudzaman merupakan Eksekutif di salah sebuah bank dan kini berusia 38 tahun.

3 Sahabat Ini Sering Kongsi Kisah Suka Duka, Sama-Sama Sukses Dalam Karier

Sementara Azlin Zulkharnain berpendapat, apa lagi yang sering dibualkan oleh golongan wanita kalau bukan gosip.

IKLAN

“Gosip tu sebenarnya sekadar penambah rasa saja. Takkan sepanjang masa nak kena serius saja, pasti membosankan. Kami banyak berkongsi tentang cerita, pengalaman dan saling memberi atau bertukar idea tentang sesuatu perkara.

Pandangan saya tentang fesyen ialah bagaimana seseorang mengekspresi dirinya melalui penampilan. Fesyen melambangkan karakter dan cita rasa seseorang. Tak semua trend sesuai kerana banyak faktor yang perlu dititikberatkan agar tak menjadi mangsa fesyen.”

3 Sahabat Ini Sering Kongsi Kisah Suka Duka, Sama-Sama Sukses Dalam Karier

Usahawan berusia 33 tahun ini lebih selesa memilih gaya praktikal yang bukan saja memberi keselesaan bahkan meningkatkan lagi keyakinan dirinya.

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI