“Abil Nak Peluk Papa, Hold Your Hands…” Ucapan Selamat Hari Bapa NABILA HUDA Bikin Sebak!

752

Semalam, penuh di media sosial dengan ucapan Selamat Hari Bapa. Seperti biasa, setiap Ahad minggu ketiga bulan Jun… anak-anak akan ambil peluang untuk menghargai jasa dan pengorbanan bapa tersayang sama ada menerusi ucapan mahupun hadiah. Tidak kira ketika sambutan Hari Bapa atau tidak, hendak mengenang bakti insan yang membesarkan sebenarnya pada bila-bila masa pun boleh. Bukan pada hari tertentu saja.

Tidak ketinggalan memberi ucapan bermakna sempena hari meraikan ‘hero’ tersayang semalam ialah aktres berbakat besar, Nabila Huda atau lebih dikenali sebagai Abil. Rata-rata peminat dan netizen yang membaca curahan perasaan Abil melahirkan rasa sebak dengan realiti hidup yang sedang ditempuh ibu kepada seorang anak itu.

Tidak kurang juga yang mendoakan agar hubungan anak dan bapa ini kembali terjalin erat seperti sebelum ini. Berikut coretan Abil yang dikongsikan di IG.

================

Dear papa, tak kira berapa jauh, berapa tahun kita tak berjumpa, apa jua pun keadaan yang kita lalui, Abil just nak papa tau, you’re always on my mind. Every single minute and second I will always miss you. I miss everything about you.

Your laugh, your jokes, the way you talk, your cooking, the way you explain to me the same thing repeatedly every year. Walaupun waktu yang kita bersama tu kurang, bila ingat all the memories, Abil akan senyum sendiri… You know we never had a chance to spend our time together since I was young. Kita tak pernah ada peluang like two of us travel and buat benda macam anak dan bapak orang lain.

Every time I went to my friend’s house, Abil jealous nampak relationship dorang dengan their own dad. Abil nak peluk papa, hold your hands, dating berdua. I never had a chance. I just want you to know that I never blame you or mama because both of you separated and I kena go through hidup yang tak sama macam orang lain.

I always adore you! You’re my idol… You’re the coolest dad that I ever had! No one can replace you. I know there’s a lot of people out there kept on talking bad about me. Anak derhaka la, lupa bapak la, itu inilah. I think you know me better, you know what I’m doing. It doesn’t matter how hard orang cuba nak jauhkan kita dengan pelbagai drama, you’re always in my heart papa.

If you hate me pun, I still love you so much. Because I love you so much, Abil korbankan our relationship. Just to make you and other people happy. Maybe we don’t belongs to each other cause banyak sangat rintangan nak kena lalui. I’ll pray for your happiness papa.

Papa dah ada your own family. You deserve to be happy! Abil akan sentiasa tunggu message or call from you. Abil reda mungkin inilah jalan yang sudah tertulis untuk hidup kita berdua. Abil sentiasa maafkan papa whatever yang papa buat Abil terasa atau Abil sedih. Abil doakan papa sentiasa diberi kesihatan yang baik. Abil sayang papa dan Abil rindu papa sangat. Happy father’s day Suhaimi bin Abdul Rahman.”

==============

View this post on Instagram

Dear papa, Tak Kira berapa jauh, berapa tahun kite tak berjumpa ,apa jua pun keadaan Yang kite lalui , abil just Nak papa tau, you’re always on my mind. Every single minute and second I will always miss you. I miss everything about you. Your laugh , your jokes , the way you talk , Your cooking ,The way you explain to me the Same thing repeatedly every year.Walaupun waktu yang kite bersama tu kurang ,bila ingat all the memories , abil akan senyum sendiri..You know we never had a chance to spend our time together since I was young. Kite Tak pernah ada peluang like 2 of us travel and buat benda macam Anak and bapak orang lain. Every time I went to my friend’s house, abil jealous nampak relationship dorang dengan their own dad . Abil Nak Peluk papa, hold your hands , dating berdua. I Never Had a chance. I just want you to know that I never blame you or mama because both of you separated and I kena go through hidup yang tak sama macam orang lain. I always adore you ! You’re my idol..You’re the coolest dad that I ever had ! No one can replace you..I know I’m not a good daughter dari mata some orang. I know there’s a lot of people out there kept on talking bad about me. Anak derhaka la,lupa bapak la Itu la Ini lah..I think you know me better, you know what I’m doin.. It doesn’t matter how hard orang cuba Nak jauh kan kite dengan pelbagai drama, you’re always in my heart papa.If you hate me pun , I still love you so much. Because I love you so much, abil korbankan our relationship..Just to make you and other people happy..You’re too old Nak go through same shit , drama here and there in your life..Maybe we don’t belongs to each other cuz banyak sangat rintangan Nak kena lalui.I’ll pray for your happiness papa. Papa dah ada your own family..You deserve to be happy! Abil akan sentiasa tunggu message or call from you..Abil redha mungkin Ini lah jalan Yang Sudah tertulis Untuk hidup kite berdua..Abil sentiasa maafkan papa whatever Yang papa buat abil terasa or buat abil sedih. Abil doa kan papa sentiasa Di berikan kesihatan Yang baik. Abil sayang papa and abil rindu papa sangat.. Happy father’s days Suhaimi bin Abdul Rahman❤

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Bak kata pepatah, ‘Air dicencang takkan putus.’ Moga kedua-duanya dapat menemui kata sepakat dan kembali berbaik seperti sedia kala.

Abil yang merupakan anak perempuan Amy Search dan bergelar isteri kepada Mohd Izwan Johar pada 2015. Abil juga mempunyai seorang anak perempuan bernama Keisha Laila hasil perkahwinan pertamanya.

 

Kredit: Instagram Nabila Huda